Landskrona BoIS tvingades vända hem från Eskilstuna utan poäng i bagaget. Den tredje raka förlusten är därmed ett faktum. AFC vann matchen med 2-0 och bägge målen gjordes i andra halvlek.

Gästerna hade ett kanonläge att ta ledningen redan efter 30 sekunder. Melker Heier friställde Linus Olsson men avslutet gick strax över. Osis.

Hemmalaget tog över alltmer därefter och under den inledande kvarten satte laget en solid press på BoIS-försvaret. Landskrona agerade dock gediget i det defensiva arbetet och hade inga större bekymmer med att freda eget mål.

Bortsett från vid ett tillfälle. Slarv i passningsspelet på egen planhalva gjorde att AFC kunde ställa om. Bollen hamnade hos en hemmaspelare, strax utanför straffområdet, som gick på avslut. Skottet längs marken tog i stolpen och ut.

BoIS hade betydligt mindre boll jämfört med i tidigare matcher men var ändå laget som skapade mest i första halvlek. Robin Dzabic var nära vid ett par tillfällen och med lite större skärpa i de avgörande momenten hade gästerna haft möjlighet att straffa AFC:s högt stående backlinje.

I halvtid stod det 0-0.

Inledningen på andra halvlek var mardrömskantad. Redan efter fem minuter skulle ledningsmålet komma. Slarvig bollförlust på mittplan gjorde att hemmalaget kunde ställa om. Detta gjorde AFC med klinisk ackuratess och på det efterföljande friläget hade Amr Kaddoura ingen chans att rädda.

Målet skulle verkligen prägla matchen. Landskrona BoIS lyckades aldrig få ett kompakt övertag, även fast det vid enstaka tillfällen faktiskt var nära. Den sista pusselbiten saknades.

Istället skulle AFC, med kvarten kvar att spela, utöka sin ledning genom att fastställa slutresultatet. Ett inlägg längs marken från högerkanten hittade en framrusande AFC-spelare som enkelt stötte bollen vidare in i det öppna målet.

Matchen slutade 2-0 till Eskilstuna som därmed tog sin tredje raka seger. För BoIS är situationen rakt motsatt. Att fortfarande vänta på sina första poäng är självfallet ingen önskvärd sits men av säsongen återstår det 27 matcher så det är bara att kanalisera frustrationen i nästa omgång.

Då väntar Örgryte hemma på Landskrona IP och vi hoppas självfallet att alla randiga sluter upp bakom laget och ger BoIS-spelarna ett litet övertag i denna så viktiga batalj.

Matchen spelas måndagen den 25 april, avspark 19:00.

Biljetter införskaffas här