På måndag kväll spelar Landskrona BoIS den fjärde omgången av Superettan. Avspark 19:00 på IP och för motståndet svarar Örgryte IS.

Inget av lagen har rosat marknaden under inledningen. BoIS väntar fortfarande på första poängen medan Örgryte hittills lyckats skrapa ihop en pinne. Således är det två lag som väntar på säsongens första seger och vi hoppas så klart att den verkligheten inte längre existerar för randigt efter måndagens batalj.

ÖIS har verkligen kraftsamlat inför säsongen. Spelare som Nicklas Bärkroth, Sargon Abraham och Alexander Ahl Holmström har förstärkt och dessutom har göteborgarna behållit fjolårets skyttekung, Ajdin Zeljkovic. Inför säsongen var Örgryte också topptippade så sett ur det perspektivet är starten så klart en missräkning.

Däremot återstår det ett helt hav av poäng så det finns ingen större anledning att ropa varg ännu.

ÖIS kommer från två uddamålsförluster. Senast betvingades man av Öster hemma i Göteborg. 1-0 till smålänningarna och dessförinnan va det AFC som vann med 4-3 i en svängig historia.

I anfallsväg har Abraham infriat förväntningarna med två mål på tre matcher. Även Zeljkovic har noterats i målprotokollet.

Fjolårets matcher lagen emellan kantades av en del kontroverser och blev således heta päror. Det brukar alltid bli sevärda matcher när dessa två anrika klubbar gör upp om poäng och tränarna har också väldigt god koll på varandra sedan tidigare.

Vi möttes också under försäsongen, på Landskrona IP. Då vann BoIS med 2-0 men det resultatet spelar ju föga roll på måndag kväll.

I randigt kan vi konstatera att Jacob Blixt gör comeback i truppen efter sin skada.

Truppen: Amr Kaddoura, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Jacob Blixt, Svante Hildeman.

Avspark 19:00 på Landskrona IP och biljetter till matchen köper du HÄR

Dessutom är det premiär för vårt medlemstält. Från 17:00 öppnar vi upp och i tältet serveras fatöl, alkoholfria alternativ samt chili från Erikstorp. På scen har vi Anders Friberg och Christian Andersson som kommer prata lite BoIS-minnen.

Är du ännu inte BoIS-medlem löser du denna randiga investering HÄR

Matchvärd till omgången mot Örgryte är Befesa Scandust. Stort tack för stödet!

Matchens vara

MATCHVÄRD