I den fjärde omgången kom Landskrona BoIS första, gravt efterlängtade seger. Hemma på IP besegrades Örgryte IS med 3-2. Fundamentet till segern lades i den första halvleken.

I pausvilan ledde BoIS nämligen matchen med hela 3-0 efter en magnifikt genomförd första halvlek. I andra kom ÖIS igen och lyckades också reducera två gånger om. Visst var det nervöst för alla på plats i slutet men hemmalaget höll undan och kunde till sist alltså registrera samtliga poäng på BoIS-kontot.

Landskrona fick en flygande start på matchen. Redan i den andra matchminuten tog laget ledningen till alla randigas stora förtjusning. Melker Heier gjorde en fin prestation när han gled förbi sin försvarare ute på vänsterkanten. På det efterföljande inlägget var Erik Pärsson framme och klackade bollen vidare snett inåt bakåt. Där stod Adam Egnell placerad och hans avslut gick via en försvarare och vidare in i mål.

Oerhört förlösande och vi gratulerar Egnell till sitt första randiga mål i Superettan.

Nyförvärvet från GAIS var dock inte nöjd utan firade sitt debutmål med ytterligare en balja. Återigen startade anfallet ute på vänsterkanten. Denna gång var det Linus Olsson som tog sig förbi sin försvarare och slog in bollen längs marken.

På den bakre stolpen dök Egnell upp och mittfältaren placerade kliniskt bollen vidare i mål.  

Efter tvåan återstod det ytterligare knappt tio minuter och BoIS fortsatte att trumma på. I det absoluta slutskedet skulle randigt återigen få utdelning. Efter en snabb omställning på högerkanten hamnade bollen hos Filip Ottosson. Mittfältskreatören tittade snabbt upp, noterade att Erik Pärsson ville ha bollen och slog ett perfekt inlägg som anfallaren sedan vackert nickade vidare i mål.

3-0 i paus till Landskrona och publiken på IP njöt för fulla muggar. Det måste tilläggas att Örgryte var långt ifrån ofarliga och göteborgarna vaskade fram ett par heta lägen. Amr Kaddoura i mål svarade för några riktigt svettiga räddningar och säkerställde därmed att nollan förblev intakt.

Efter halvtidsvilan var det föga oväntat gästerna som tog över matchbilden. BoIS valde att bevaka sin ledning och satsade istället på att skapa målchanser via snabba omställningar. En taktik som höll på att ge utdelning vid ett par tillfällen.

Hemmalaget hade full kontroll på tillställningen men i matchminut 72 skulle scenförändringen inträffa. Örgryte kom nämligen in i bataljen genom att lyckas reducera. Ett inlägg längs vår vänsterkant och vid främre stolpen höll sig Sargon Abraham framme och stötte bollen i mål.

Inte gick pulsen ner av att ÖIS fem minuter senare fick in ytterligare en reducering. Johan Rapp halkade olyckligt i straffområdet och i fallet fick han snöpligt med sig en gästande spelare. Domaren dömde straff och på den gjorde Ajdin Zeljkovic inget misstag.

Den avslutande kvarten var gastkramande och väldigt nervös för alla med randiga sympatier. Örgryte försökte trycka på för en kvittering men det skapades faktiskt inga särskilt farliga lägen i slutet. Närmast var gästerna på ett distansavslut som Kaddoura räddade utan större bekymmer.

Matchen slutade 3-2 till Landskrona BoIS och det utbröt vilda, härliga glädjescener efter slutsignalen.

Att trepoängaren var efterlängtad är ingen underdrift och vi hoppas att vinsten nu är starten på en längre framgångsperiod.

Billy Magnusson var så klart nöjd med säsongens första seger

– I första halvlek var jag glad för mycket, i andra halvlek smög rädslan fram. Om vi hade släppt in mål, vilket det absolut kunde ha blivit, och tappat två eller tre poäng skulle vi ner i grottan igen.

– Nu blir det någonstans roligt att visa matchen i morgon och säga till spelarna: ”Strunt i hur det såg ut i andra halvlek – vi vann matchen”.

Landskrona mobiliserar nu om inför nästa omgång i Superettan. Denna gång representeras ränderna på bortaplan. Laget reser till Borås för match mot Norrby IF. Avspark 19:00 på måndag och Borås Arena agerar skådeplats.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som tog sig till Landskrona IP denna måndagskväll. Härlig inramning och att spelare taggade till av stämningen är odiskutabelt.

Också tack till gårdagens matchvärd, Befesa Scandust AB.   

Foto
  • Bildbyrån