Under måndagskvällen är det dags för Landskrona BoIS att mäta krafterna med Norrby IF. Det är den femte omgången av Superettan och matchen spelas på Borås Arena. Avspark 19:00.

BoIS vädrar morgonluft efter den mycket efterlängtade segern senast, hemma på IP mot Örgryte. Den första halvleken var den klart bästa för säsongen och lade också grunden till de tre poängen.

Förhoppningen är så klart att nu bygga vidare på insatsen och därmed plocka våra första pinnar även på bortaplan.

Norrby är dock en allt annat än enkel uppgift och det kommer krävas en helgjuten insats ifall poängen ska med ner till Skåne.

Inför omgången står vår motståndare på sex poäng. Senast förlorade laget uppe i Skövde, matchen slutade 2-0 till hemmalaget.

Inför säsongen har det skett en del förändringar. Fjolårets fixstjärna Dijan Vukojevic tillhör numera Degerfors, en väg som även Rasmus Örqvist valde att gå. På pluskontot hittas Anton Wede, Perparim Beqaj och Ekin Bulut, bland många andra.

Lagen möttes i gruppspelet av Svenska Cupen tidigare i vintras. Den matchen, hemma på Landskrona IP, slutade med Norrby-seger. Att laget från Borås motiverades av att de fortfarande hade möjlighet till avancemang syntes tydligt under den andra halvleken av just den matchen.

Nya giv i morgon kväll och Landskrona BoIS reser till Knalleland med samma trupp som senast, med ett undantag. Svante Hildeman stannar hemma pga en mindre skada och ersätts av Hampus Pauli.

Billy om motståndet och matchen

Norrby är ett gediget lag som vill flytta boll från sida till sida vilket de sedan kombinerar med att vara duktiga på fasta situationer.

Vi ska fortsätta slipa och utveckla de saker som fungerade senast. Det har också märkts tydligt på träningarna att självförtroendet i gruppen ökat markant efter vinsten senast. De tvekar inte när beslut ska fattas.

Truppen: Amr Kaddoura, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Linus Olsson, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Erik Pärsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Emil Jönsson, Camil Jebara, Jacob Blixt, Hampus Pauli.

Inför matchen uppmuntrar vi alla BoIS:are att hjälpa oss smycka omklädningsrummet randigt. Vi har fått in ett gäng bidrag, vilket är mycket uppskattat, men har utrymme för ytterligare randiga kärleksförklaringar. Lämna in dem i morgon förmiddag på kansliet så ser vi till att få upp dem i omklädningsrummet innan matchen. TACK!!

Vi närmar oss 1100 medlemmar denna säsong, en siffra vi är väldigt stolta över. BoIS har dock fortfarande utrymme för ytterligare medlemmar i vår randiga gemenskap. Klicka dig vidare via nedan länk för att ta ställning för Landskrona BoIS.

https://medlembois.sportadmin.se/sida/?ID=251017