Gårdagskvällens omgång mot Norrby slutade noll lika och därmed säkrade Landskrona BoIS sin första bortapoäng för säsongen.

Våra ränder lämnade ett vårvackert Landskrona strax efter lunch och hamnade senare under dagen i ett blåsigt och regnigt Borås. På Borås Arena möttes laget av olika randiga hälsningar i omklädningsrummet (tack till er som ställt upp).

Den första halvleken var ingen munter BoIS-historia. Kanske att laget hade lite överdriven respekt för motståndet och istället för att ta kommando lät man Norrby styra stora delar av den inledande akten. Det skapades inte särskilt mycket åt något håll, hemmalaget hade ett par vassa omställningar men någon katt osades aldrig.

Mållöst i paus.

Gästerna svarade för en rejäl uppryckning efter paus. Laget fick ordning på anfallsspelet, kombinerade sig fram till målchanser och ströp därigenom boråsarna vilja att kontrollera handlingen.

Det var också BoIS som skapade klart bäst. Adam Egnell hade ett bra läge men målvakten var följsam och lyckades freda eget mål. Det gyllene läget, hela matchens bästa, fick otröttlige Jesper Strid.

Jacob Blixt slog ett perfekt inlägg som ytterspringaren mötte på halvvolley vid den bortre stolpen. Från nära håll tvingades Strid se hur bollen tog i stolpen och ut. Oerhört nära.

Även Norrby vaskade fram ett par chanser, oftast via fasta situationer, men BoIS-försvaret med Amr Kaddoura visade upp jättefin moral och säkerställde därmed att årets första nolla kunde bockas av.

Matchen slutade nämligen 0-0, ett inte helt orättvist resultat.

Landskrona BoIS reste söderöver med säsongens första hållna nolla och säsongens första poäng på bortaplan. Billy och Max fick också se sitt lag prestera betydligt bättre efter paus och i den halvleken fanns en hel del värt att bygga vidare på. Resultatet innebär också att randigt lämnar nedflyttningsplatsen och är nu på negativt kval.

Billy Magnusson om matchen mot Norrby:

I de bägge tidigare bortamatcherna har vi haft 0–0 och tappat det, men nu överlevde vi. Det är viktigt att ta med oss. Vi hade ett mycket bra halvtidssnack och kom ut som ett annat lag efter paus.

Eloge till inhopparna som verkligen tog chansen.

Härnäst väntar ny bortamatch och denna gång går den randiga kosan till Stadsparksvallen i Jönköping. Matchen mot J-Södra spelas tisdagen den 10 maj, avspark 19:00.