Den avslutande vårmatchen hemma på Landskrona IP, mellan Landskrona BoIS och IK Brage, slutade ett lika.

Med den randiga insatsen i åtanke kändes detta som två förlorade poäng. Brage hade ett skott på mål, från straffpunkten, och det räckte för att tabelltvåan skulle få med sig en poäng hem till Borlänge. Fotboll.

Hemmalaget gjorde sin klart bästa halvlek för säsongen under den första akten. Det var tokdominans från minut ett egentligen. Laget vaskade också fram flertalet heta målchanser och borde i ärlighetens namn ha haft med sig en större ledning i paus.

Ett mål lyckades BoIS i alla fall producera och det var av det grannare slaget. Filip Ottosson hittade till Melker Heier, placerad strax utanför straffområdet. Mittfältaren vrickade förbi sin närmaste motståndare och avslutade sedan med ett distinkt skott. Bollen borrade sig in i målvaktens högra hörn.

Randigt hade alltså ytterligare lägen men målvakten i Brage svarade för några riktigt kvalificerade benparader och räddade därmed sitt lag kvar i matchen. Allra närmast var Jesper Strid, strax innan halvtid, men målvakten gjorde en kvalitativ reflexräddning med fötterna. Osis.

I andra halvlek jämnade matchbilden ut sig betänkligt. BoIS fortsatte äga mycket boll men fick inte samma tryck på gästerna som tidigare.

Den inledande delen av akt två var rätt så händelsefattig men med kvarten kvar att spela skulle saker och ting hetta till.

Erik Hedenquist drog, enligt domaren, ner sin motståndare i straffområden och rättskiparen valde att blåsa för straff. Han gav mittbacken dessutom en varning och eftersom detta Eriks hans andra i matchen tvingades han dessutom gå av gräsmattan.

Från straffpunkten kvitterade Brage och istället var det gästerna som nu fick momentum.

Detta skulle dock avta ordentligt eftersom även en bortaspelare fick syna det röda kortet, med fem minuter kvar att spela av ordinarie matchtid.

I matchen gjordes inga fler mål och med tanke på matchbild och antalet målchanser var detta en match som BoIS borde/skulle ha vunnit. Samtidigt är det väldigt viktigt att ta tillvara på de målchanser som skapas, men det är ju ingen nyhet.

Vi gläds åt den starka prestationen, att laget fortsätter sin obesegrade svit (som nu är sex matcher lång) och hoppas att allt faller på plats i vårens sista drabbning borta mot Trelleborgs FF.

Billy Magnusson efter matchen

Jag har sett matchbilderna i efterhand och det är två totalt felaktiga gula kort på Erik Hedenquist. Addera dessutom en straff på det och det är klart att matchbilden förändras kapitalt för vår del i samband med detta. Med tanke på den motgången jobbar vi oss ändå igenom slutet på matchen, mot ett bra Brage, och får med oss i alla fall en poäng.

Vissa saker kan vi dock inte påverka och killarna gör ånyo en fantastisk prestation. Jobbar benhårt och den första halvleken är jag oerhört nöjd med. Två klassräddningar som gör att det inte står mer än 1-0 i paus.

Nästa lördag sätter vi punkt för vårsäsongen och vi gör det på bortaplan. BoIS reser till Vångavallen för säsongens första Skånederby. Avspark 13:00.

Avslutningsvis önskar Landskrona BoIS tacka alla som stöttade randigt på plats i den sköna söndagssolen. Mycket uppskattat som alltid.

Nästa hemmamatch spelas först den 27 juni, hemma på IP mot Örebro SK.