Landskrona BoIS hälsar Melker Jonsson randigt välkommen till klubben. Försvararen anländer från Djurgårdens IF och vi har kommit överens med blåränderna om ett lån som innebär dubbel speltillhörighet. Detta är en del av klubbarnas föreningsutvecklande samarbete.

Melker är född 2002, han har fått sin fostran i IFK Lidingö och gick över till Djurgården under 2018. I DIF har han hunnit med att representera klubben i både Allsvenskan och Svenska Cupen.

Nyförvärvet kommer förstärka de bakre leden och i Melker Jonsson förses BoIS med en bolltrygg, framåtsträvande försvarare som har bred aptit på att ta ytterligare kliv i sin utveckling.  

Billy Magnusson om det senaste nyförvärvet

Melker är väldigt skicklig med boll och dessutom en duktig duellspelare. Vi ser honom främst som mittback men i Djurgårdens tuffa konkurrens har han använts både på den positionen samt som innermittfältare så han har ett brett register.

I samtalen med Melker har det tydligt framkommit att han vill väldigt mycket med sin fotboll. Han är driven och ambitiös vilket är egenskaper vi eftersöker. Vi ser med tillförsikt fram emot att börja arbeta med honom här i Landskrona.

Melker är faktiskt född i nordvästra Skåne, under perioden då pappa Mattias spelade för danska Bröndby, så vi hälsar honom välkommen him och önskar honom lycka till i den svartvitrandiga matchtröjan.