Oscar Petersson har valt att lägga fotbollsskorna på hyllan för att i stället fullt ut satsa på den civila karriären. Efter ett tufft fotbollsår präglat av skador har beslutet vuxit fram och Landskrona BoIS känner förståelse för underlaget som föranleder beslutet.

Avtalet parterna emellan kommer därför att brytas i förtid och vi skiljs åt som goda vänner.

”OP” anlände till Landskrona BoIS från Halmstads BK under sommaren 2020. Därefter har han satt stort randigt avtryck och ytteranfallaren kommer alltid att vara ihågkommen på Landskrona IP för målet i den första kvalmatchen mot Dalkurd. Ett mål som spelade stor betydelse för klubbens avancemang till Superettan några dagar senare.

Den offensiva kraften var också väldigt involverad under den första delen av fjolårssäsongen. Under hösten började skadeeländet och tyvärr fick OP en tuff start på årets säsong då höften fick sig en rejäl smäll i en internmatch i januari månad.

Det är under denna period som satsningen på den civila karriären vuxit fram och att inte ha en fullt ut motiverad Oscar gagnar ingen.  

Därför väljer vi nu att gå separata håll med våra resor. OP lägger ner elitfotbollssatsningen men har alltid en plats på Landskrona IP som åskådare.

Billy Magnusson om att Oscar slutar

Han kom hit sommaren 2020 och jag har känt honom både i Halmstad och här i Landskrona. OP är en extremt professionell person som varit framgångsrik både med sin fotboll och nu vid sidan om. Att han har han bestämt sig för att satsa på det civila är så klart tråkigt men vi önskar honom stort lycka till.

Jag vill också, å BoIS vägnar, tacka honom för insatserna i den randiga tröjan. Inte minst målet mot Dalkurd i kvalmatchen som verkligen varit guld värt.

Michel Ekberg om att låta Oscar avsluta sin fotbollskarriär

Det är så klart tråkigt att OP väljer att avsluta karriären men jag har samtidigt förståelse för beslutet. Hans civila framgångar i kombination med tråkiga skador har inneburit att motivationen för elitfotboll trutit och då är det bättre att han fullt ut fokuserar på det han brinner för.

Landskrona BoIS känner stor uppskattning för de insatser som OP svarat för och vi kommer så klart sakna honom i vår dagliga miljö. Han är alltid välkommen till IP i egenskap av randig supporter. Eller som sponsor för den delen.