Landskrona BoIS söker en person med kunskap inom programmering som är intresserade av att ingå i teamet som arbetar med rekryteringsanalys. Tanken är att personen studerar vid ett universitet i närheten, men det kan även vara en person som har någon annan typ av sysselsättning dagtid.

Landskrona BoIS vill inleda ett mer strategiskt arbete med statistik och data i syfte att kartlägga och kategorisera spelare som kan vara av intresse. För att kunna bearbeta den data vi har tillgänglig söker vi nu ytterligare resurs och kompetens, med målsättningen att vi ska ta nästa steg. BoIS programmerare ska jobba i team med vår analytiker och sportchef primärt. Syftet är att optimera befintliga metoder vad gäller rekryteringsanalys, men även driva utvecklingen inom området framåt. En viktig del i programmerarens uppgift är att hitta vägar för att tydligt men utförligt kunna presentera statistiskt innehåll.

Arbetet som programmerare utförs hemifrån, och huvuddelen av arbetet kommer gå att utföra på kvällar och helger. Avstämningar, både fysiska och digitala kommer ske på veckobasis. Uppdraget är oavlönat, men med möjligheten till att praktiken övergår till någon form anställning framgent. Praktiken bygger på att studenten ges möjlighet att få inblick och kunskap i hur elitidrott och programmering kan samverka.

I utgångsläget söker vi studenter som är tillgängliga från och med januari 2023 och därefter under kommande säsong.

Vi söker dig som är kunnig inom programmering. Du har ett idrottsintresse som är stort, antingen som supporter eller tidigare utövare. Du tycker om att utmana både dig själv och rådande normer, och vågar därmed pröva det som sticker ut.

Är du intresserad? Mejla ditt CV och en kort presentation till vår sportchef Erik Edman (erik.edman@landskronabois.com). Det går även att kontakta Erik ifall du har frågor om upplägget.