Dam

På Landskrona IP tränar vårt damlag för fullt inför säsongen 2023. Vår ambitiösa grupp har siktet inställt på den nya utmaningen i division 3 och vår ambition är att komma så väl förberedda som möjligt till säsongsstarten i april.

Efter årets makalösa prestation, med idel segrar i serien, är det med en rejäl portion entusiasm som vi nu blickar framåt.

Ledarstaben är satt och vi har kommit en bra bit med truppbygget. Nu under frimånaden har vi också öppnat upp för möjligheten att provträna med Landskrona BoIS och en hel spelare har nappat på detta.

Lotte Wall, ansvarig för damverksamheten i styrelsen, breder ut texten.

Vi höll paus två veckor efter det att serien spelats klart. Efter det har vi tränat två dagar i veckan. Någon vecka har en extra inomhusträning körts för att spela ihop laget inför en inomhuscup som spelades i november. Sista träningsveckan startar upp nu, v48.

De nya tränarna kommer också att delta under veckans träningar.

Hur fortskrider planeringen inför nästa säsong? 

Under denna vecka kommer samtliga tränare i staben 2023 att samlas för att diskutera och planera säsongen 2023. Någon inomhuscup och träningsläger tittas också på.

Hur länge tränar vi innan juluppehållet? 

Denna vecka är sista veckan, men eventuellt vill den nya staben fortsätta någon vecka till. Det får bestämmas under veckan tillsammans med spelarna.

Hur känns den nya tränarlösningen? 

Den nya tränarlösningen känns framför allt väldigt taggade på kommande år, två unga tränare som redan har mycket kontakt och diskussioner. Staben har också blivit större vilket gör att vi säkerställer kontinuitet i träningarna om någon är sjuk eller borta av annan anledning.

Varför ska man välja BoIS nästa säsong? 

Man ska välja BoIS om man vill utvecklas som spelare och för att vi som förening har en bra miljö för det. Sen också för att det är roligt att vara med och bygga en ny del inom Landskrona BoIS och sätta klubben på kartan även på damsidan.