Det är med stor glädje som vi kan berätta att Philip Andersson förlänger sin maratonlånga karriär i Landskrona BoIS med ytterligare ett år. Minst. 

Kaptenen debuterade i A-laget redan 2008 och i höstas spelade han sin 400 match för Landskrona BoIS. Siffror som gör honom unik i dagens ombytliga fotbollsklimat och det är mycket som talar för att mittbacken nästa säsong slår sig in på topp 10-listan över randiga spelare som gjort flest matcher genom historien. En mäkta imponerande bedrift. 

Philip har dessutom svarat för en lysande säsong i Superettan med 26 matcher, varav 25 var från start. 

En randig ikon som varit BoIS trogen genom karriären. Sådana ska man vara rädd om och att vår relation fortskrider värmer det randiga hjärtat. 

Erik Edman om förlängningen

Jätteroligt att Philip väljer att förlänga sin karriär i BoIS efter en strålande säsong 2022. 

Dels är han kapten, dels har han en gedigen historia i klubben så han är jätteviktig för både laget och klubben. Han guidar yngre spelare in i BoIS sätt att göra saker samt hur vi önskar bedriva fotboll och den biten sköter han föredömligt. 

En väldigt viktig pusselbit för att skapa förutsättningar för truppens fortsatta utveckling. 

Philip om det nya avtalet

Skönt att få det plats nu innan uppehållet. Det är verkligen alltid lika roligt att skriva på nytt kontrakt med Landskrona BoIS, där spelar ålder ingen roll. 

Om året för egen del

Jag började sådär, men efter ett par-tre omgångar så kände jag att det rullade på bra. Har dessutom varit skadefri vilket har underlättat väldigt mycket så är relativt nöjd med min insats och hoppas kunna bygga vidare på höstens insatser. 

Om förväntningarna på nästa säsong

Att vi fortsätter utvecklas såklart, men även att vi rent generellt blir stabilare som lag och kan bygga vidare på den fina avslutningen av 2022. Vi är en riktigt bra grupp som har alla förutsättningar att göra något rejält nästa år. 

I och med förlängningen fortsätter Philip Andersson att vara en raritet i en fotbollsvärld där bara en handfull andra spelare mäktar med att uppvisa samma lojalitet. Vi gläds åt att fortsätta resan tillsammans med VÅR kapten. 

MEDLEM 2023

Foto
  • Bildbyrån