Landskrona BoIS har säkrat sitt andra nyförvärv då vi hälsar Kofi Asare varmt välkommen till Skåne. Den offensiva kraften kommer senast från Sandvikens IF, har skrivit på ett treårsavtal och ansluter till Landskrona efter årsskiftet. 

Kofi har fått sin fostran i Tumba. Vid tolv års ålder fortsatte fotbollen i Hammarby och vid 16 års ålder gick han vidare till Djurgårdens IF. I den blårandiga Stockholmsklubben öste han in mål i P19-Allsvenskan. 23 pytsar på 20 matcher blev det under 2021 och under en kortare lånesejour i Haninge hann han med ytterligare två mål på tre matcher. 

Inför i år lämnade Asare Tele 2 Arena till förmån för Jernvallen i Sandviken. Laget svarade för en stark säsong, tog sig till kvalspel men förlorade där dubbelmötet mot Örgryte IS. Kofi var bidragande till framgångarna med sina fem mål. 

Nu är det dags att fortsätta resan och flyttlasset går alltså till Landskrona. 

Erik Edman om det senaste nyförvärvet 

Vi tycker det är otroligt kul att Kofi kommer. Han kommer bidra med teknisk skicklighet och är en riktigt bra avslutare som dessutom kan använda båda fötterna. Kofi har en fart som är intressant och som vi tror kommer såra många försvar i Superettan kommande säsong. 

En kombinativt skicklig spelare som kan användas på många positioner i anfallet. Har mestadels varit på kant men under tiden i Djurgården användes han främst som central anfallare.  

Kofi själv är taggad på uppgiften

Det känns verkligen jättebra. Så fort jag fick höra att det fanns ett intresse blev jag jättetaggad och jag är väldigt glad över att det äntligen är klart. Jag har haft ett möte med Billy och Erik och de var tydliga med att det finns en plan för mig så jag är väldigt spänd på att få dra igång. 

Om sina egenskaper

Jag är en snabb spelare som gillar att ha mycket boll på fötter och utmana. Samtidigt går jag mycket på djupet för att vara ett hot med sin fart. Jag tycker själv att jag har en bra blick, gillar att vara involverad och det händer mycket när jag har boll på fötterna. Dessutom lyckats göra mycket mål hittills under min karriär och jag hoppas det fortsätter i Landskrona BoIS. 

Vi hälsar Kofi hjärtligt välkommen till Landskrona BoIS. 

Foto
  • Bildbyrån