Idag presenterade Unicoach Akademi-certifieringen för 2022. Landskrona BoIS fick tre stjärnor för sitt arbete med akademin. Av samtliga elitklubbar hamnade randigt på plats 16 vilket är en allsvensk placering.

Det är ingen hemlighet att akademin betyder mycket för Landskrona BoIS. Att trösklarna är låga in till herrlagets omklädningsrum ska känneteckna klubben och som lovande, ambitiös spelare i den randiga verksamheten är detta en viktig insikt som förhoppningsvis sporrar.  

Akademichef Kalle Willstrand om graderingen

Det är glädjande att vi fortsatt står oss bra i konkurrensen bland övriga elitklubbar! Vi ser certifieringen som en viktig del i processen att utveckla föreningen. I vår långsiktiga strategi vill vi fostra fler och bättre fotbollsspelare som tar steget upp till vårt seniorlag, och certifieringen bidrar till att belysa de delar vi behöver utveckla för att ha större möjlighet att nå våra långsiktiga mål.

Inför i år har SEF valt att göra om certifieringen. Vad innebär det?

Den nya modellen är mer omfattande än tidigare år och kräver mer av varje förening inom alla områden, bl.a. gällande faciliteter, dokumentation, spelarutbildning och tränarorganisation. Vi står oss fortsatt bra i konkurrensen bland övriga elitklubbar, men vi strävar såklart att ständigt utvecklas och bli bättre.

Hur mår akademin för tillfället?

Vår akademi mår på det stora hela bra. Det har gjorts ett väldigt bra jobb de senaste åren med att skapa hållbara strukturer, och nu ser vi att det börjar ge resultat. Jag tror det var längesedan vi var så här attraktiva för såväl spelare som ledare. Med det sagt så är vi såklart inte helt nöjda, jag vet att det finns ytterligare steg att ta.

Förhoppningar på säsongen?

Jag hoppas att vi fortsätter utveckla spelare där teknik, mod, fart och speluppfattning är nyckelorden.

45% av årets herrupplaga är fostrade i vår egen akademi, en hög siffra som endast några få andra klubbar i den svenska elitfotbollen kan mäta sig med. Vi fortsätter att flytta upp talangfulla killar, senast tog Sam Hegdal klivet in i herrarnas omklädningsrum, och BoIS ska erbjuda en utvecklande miljö som på riktigt ger unga förmågor chansen att uppnå sina drömmar.

Tycker du att Landskrona BoIS är på rätt spår med sin verksamhet? Att klubben gör rätt som satsar på akademin och därmed stärker banden till staden?

Ett sätt att legitimera detta arbete är att säkra ett medlemskap. Ju fler vi är som stöttar Landskrona BoIS, desto starkare blir produkten vi levererar.

Randiga tack!!!