I morgon lördag är det äntligen dags för årets första träningsmatch. Landskrona BoIS reser till Vångavallen där Trelleborgs FF väntar. Kampen utspelas på D-plan och all publikinformation hittas via länken längst ner i texten.

Som alltid är det lite speciellt med årets första match. Att dra för höga växlar är nog inte att rekommendera men naturligtvis hoppas vi få se tendenser, intentioner och annat intressant som indikerar att laget rör sig i rätt riktning.

Sedan senaste matchen, i säsongsavslutningen mot Utsiktens BK, har det ömsats en del randigt skinn.

Fyra nyförvärv har presenterats och mycket pekar på att samtliga gör BoIS-debut i helgen. Dessutom är de två provspelarna Adrian Neziri och Lukas Sunesson uttagna i truppen.

Om det hänt en del i Landskrona BoIS är det mest en droppe i Öresund om vi jämför med det som skett i Trelleborg. På Vångavallen har klubben dels bytt tränare, dels valt att avsluta samarbetet med ett gäng tongivande spelare.

Ny tränare är BoIS-bekantingen Per Ola Ljung och för hans del blir detta första matchen med detta uppdrag. Alltid spännande att följa hans framfart i Superettans sydligaste representant.

På pluskontot har TFF plockat in Filip Bohman från Varbergs BoIS, Abel Ogwuche från Tripple 44 football Academy samt lyft upp ett gäng spelare från de egna leden. Dessutom kommer hemmalaget testa ett par spelare som nog gärna vill visa upp sig från sin bästa sida.

Randigt reser mot Söderslätt utan Emil Lindman, Melker Jonsson, Alec Brandt Erlandsson och Camil Jebara som saknas på grund av skador.

Sebastian Ceder kommenterar

Emil har fått en smäll på knäet och vi utvärderar hans situation dag för dag.

Melker är i slutfasen av sin rehabilitering och kommer att integreras i ordinarie träning allt eftersom.

Alec har fått en stämpling på ena hälen och har sytt i huden. Inget som är sönder i övrigt, det är bara huden som måste få läka.

Camil har en liten känning i baksidan så det är en ren försiktighetsåtgärd att han stannar hemma.

Truppen mot Trelleborgs FF:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Adam Egnell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Max Nilsson, William Ondrejka, Sam Hegdal, Christian Stark, Kofi Asare, Elis Brandqvist, Lukas Sunesson, Adrian Neziri

Billy Magnusson om årets första match

Alltid lika kul att dra igång säsongen ordentligt. Vi har genomförd två träningsveckor och att inleda matchandet är inspirerande. Nu ska vi möta ett motstånd som bytt tränare så det blir en spännande uppgift att hantera. Samtliga uttagna spelare kommer få bra med speltid.

Om provspelarna

Två fina killar som kommit bra in i gruppen. Båda två har visat intressanta egenskaper som gör att vi vill se dem i matchmiljö. Adrian har varit med lite längre och Lukas har en träningsvecka i benen så de kommer säkerligen lyckas anpassa sig till vårt spelsätt.  

Avspark 13:00 i morgon. Hoppas att vi ses i Trelleborg.

https://landskronabois.se/2023/01/19/publikinformation-tff/