Försäsongspremiären mot Trelleborgs FF slutade 1-1 efter att Landskrona BoIS fått in en kvittering i andra halvlek. Provspelaren Lukas Sunesson var sist på bollen efter ett fint randigt anfall.

Vångavallen bjöd på förvånansvärt fint väder denna januarilördag med både sol och vindstilla förhållanden. Förvisso kallt men ändå hanterbart.

Gästande Landskrona svarade sammantaget för en gedigen insats.  För att vara första matchen fanns det mycket som såg lovande ut vilket assisterande tränare Max Mölder också ansåg efteråt.

Först och främst är det väldigt skönt att komma igång och sedan tycker jag att vi gör en bra match. Det är mycket av det vi tränat på som sitter mot ett Trelleborg som höll det väldigt tight, med många spelare centralt.

I första halvlek ägde BoIS stora delar av bollinnehavet och försökte kombinera sig igenom ett kompakt hemmalag som låg rätt i sina positioner. Vid bollvinst för TFF var det snabba omställningar som stod på agendan men i inledningen var känslan att randigt hade god kontroll på handlingen.

Ändå var det just Trelleborg som skulle göra matchens första mål. BoIS slog en slarvig passning på mittplan som TFF utnyttjade genom att gå på attack. Anfallalet slutade med att Amr Kaddoua tvingades hämta bollen ur egen kasse.

Landskrona reagerade dock bra på baklängesmålet och laget vaskade också fram ett par bra kvitteringsmöjligheter. Ousmane Diawara var nära vid något tillfälle och provspelaren Adrian Neziri fick BoIS bästa målchans innan paus. Avslutat från fritt läge gick dock en bit över ramverket.

  1. till Trelleborg i paus.

Inför andra halvlek valde BoIS att byta ut samtliga spelare förutom Adrian Neziri och Johan Rapp.

Den avslutande akten präglades av mer öppna spjäll och BoIS lyckades trä igenom sin motståndare på ett mer effektivt vis. TFF fortsatte gå på kontring och vid ett par tillfällen var man också nära.

Detta var dock en halvlek som gick i randig favör. I det offensiva spelet kom laget ideligen igenom längs kanterna, främst via Kofi Asare och Jesper Strid.

Det var också från en flank som kvitteringen kom till. BoIS lyckades etablera sig på hemmalagets planhalva. Erik Hedenquist slog ut en krossboll som Kofi Asare nickade vidare till en djupledslöpande Robin Dzabic. Han gick på avslut från snäv vinkel och fick på ett riktigt farligt avslut som tvingade målvakten att släppa en retur. Den högg Lukas Sunesson på och anfallaren hade inga större bekymmer med att stöta bollen i mål.

Målet kom redan i matchminut 56 och BoIS gick så klart för ett ledningsmål. Randigt skapade också en handfull bra möjligheter men bollen ville inte in fler gånger denna eftermiddag.

Matchen slutade alltså 1-1 och vi lämnade Trelleborg med en insats som bådar gott.

Noterbart är att samtliga nyförvärv gjorde sina BoIS-debuter. Stort grattis till er och samtliga insatser gav mersmak.

Årets första randiga mål svarade Lukas Sunesson för. Årets första assist går till Robin Dzabic.

Landskrona reste ner till Söderslätt med 22 spelares som samtliga gavs rikligt med speltid. Återstår att se ifall tränarstaben fortsätter på samma strategi i nästa träningsmatch.

Då reser vi nämligen norrut i riktning mot de småländska skogarna. Allsvenska IFK Värnamo står som värd och det blir så klart en tuff och inspirerande uppgift.

Den matchen spelas nästa lördag men mer om det när det närmar sig.

Stort tack till alla BoIS-supportrar som stöttade randigt denna lördag.