Dam

I damernas del av den randiga sfären pågår förberedelserna inför lagets kommande äventyr i division 3. Efter förra årets stora maktdemonstration, med idel segrar i seriespelet, är det så klart både rimligt och naturligt att nu mäta krafterna med motstånd hemmahörandes högre upp i seriesystemet.

Laget har hamnat i en spännande serie med lag från Höganäs i norr till Malmö i söder. Bortsett från BoIS har vi också lokalkollegan Glumslöv med hemmaplan innanför Landskronas kommungräns. Inga lag från fjolåret återfinns i årets serie så det blir många nya bekantskaper för vårt relativt nystartade damlag.

Så här ser serien ut:

Landskrona BoIS

Fortuna FF

Furulunds IK

GIF NIKE

GLUMSLÖVS FF

HALLANDS NATIONS FF

HUSIE IF

KULLABYGDENS DFF

LUNDS BK

LUNDS BOIS

RÅÅ IF

ÅKARPS IF

Landskrona BoIS har nyss avslutat sin fjärde träningsvecka och laddar nu för fullt inför årets första träningsmatch. Den spelas borta mot Höganäs och mer om den matchen kommer på hemsidan i morgon lördag.

Henrik Albertsson heter lagets nya huvudtränare och han är tillfreds med uppstarten på säsongen.

Den har varit bra. Vi har kört på ordentligt i 4 veckor med två renodlade fotbollsträningar samt ett pass på gymmet varje vecka. Dessutom fick vi några bra matcher i Nova Kicken för två veckor sedan som gjorde att vi fick lära känna varandra i matchmiljö. 

Inför den här säsongen har omsättningen på spelare varit förhållandevis stor. Henrik tycker dock att laget hanterat ruljangsen föredömligt.

Gruppen har hanterat omsättningen på ett väldigt bra sätt. Alla är väldigt välkomnande vilket gör det lätt för nya spelare att komma in i vår randiga omgivning. Detta är så klart väldigt tacksamt när vi haft testspelare under nästan varje träning


Om man bortser från Nova-Kicken så är söndagens match den första för säsongen.

Känslorna är bara positiva! Vi hade en bra matchförberedande träning och det känns som att truppen är laddade för detta! 

Det primära inför söndagens match är framför allt att hitta matchtempot igen, det är trots allt fyra månader sedan man senast spelade en 11 mot 11-match och dessutom första matchen med den nya truppen.

Fastän att det är tidigt på försäsongen så får vi någonstans en liten värdemätare mot ett lag som ifjol spelade i division 3. 

Innan seriespelet drar igång kommer Landskrona BoIS också att delta i årets DM-upplaga. Laget har hamnat i spännande grupp med Dösjöbro IF, Hammenhögs IF samt Lunds BK.

Först ska dock februari månad genomföras.

Den fortsätter i samma takt med tre träningspass per vecka och ytterligare tre tuffa, inspirerande matcher.                 

Den första matchen spelas på Kullaparken i Jonstorp. Höganäs BK står för motståndet, avspark 13:00.