I morgon lördag är det dags för herrarnas tredje träningsmatch denna försäsong. Den här gången reser vi över sundet till Vanløse Idrottsplats i Köpenhamn där Sønderjyske tar emot. Avspark 16:30.

Matchen är också starten på ”den danska ugen” med tre raka bataljer mot danskt motstånd. Detta är dock den enda av de tre kamperna som inte spelas hemma i Landskrona.

Sønderjyske spelar i Danmarks motsvarighet till Superettan och är en klubb som spelade i Europa för bara några år sedan. Inför den säsong som nu pågår är det dock i NordicBet Ligan som tillvaron spenderats och för tillfället är laget placerat sexa i tabellen.

De danska ligorna har som bekant uppehåll för tillfället men omstarten är bara några veckor bort så det blir en inspirerande utmaning som väntar för Landskrona BoIS.

Det är en meriterad trupp med flertalet spelare som vunnit danska högstaligan både en och två gånger. I laget återfinns också två svenska spelare: Rasmus Wikström och Lukas Björklund.

Framåt har mycket handlat om Emil Frederiksen. Han har svarat för sex mål och sju assist under den första säsongshalvan.

Landskrona BoIS har hunnit med två riktigt bra matcher i bortamötena mot Trelleborgs FF och IFK Värnamo. Nivån på morgondagens motstånd lär knappast vara sämre, Sönderjyske är ett välspelande, strukturerat lag vars spelsätt påminner en hel del om BoIS.

Det finns således alla förutsättningar att bli en angenäm eftermiddag i Köpenhamn och för den som inte har möjlighet att vara på plats kommer matchen att sändas på hd.se/sportexpressen.

Randigt reser till Danmark utan Emil Lindman, Melker Jonsson och Alec Brandt Erlandsson som saknas på grund av skador. Det innebär att torsdagens nyförvärv, Jacob Perelman och Lukas Sunesson återfinns i laget. Båda två har förvisso redan spelat match i den randiga tröjan men det blir ändå en typ av officiell debut.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, William Ondrejka, Sam Hegdal, Kofi Asare, Gustaf Weström.  

Avsparl 16:30 i Köpenhamn och matchen sänds som sagt på hd.se/Sportexpressen för den som saknar möjlighet att stötta på plats.