I morgon är det dags för herrarnas fjärde träningsmatch denna försäsong och för första gången spelar vi hemma i Landskrona. För motståndet svarar danska B93 och avsparkstid är redan 14:00.

Detta är också den andra av totalt tre matcher under ”Den danske ugen” som pågår för tillfället. I den första matchen, mot Sönderjyske, vann Landskrona BoIS med 2-0.

B93 är ett trevligt motstånd som vi mätt krafterna med ett gäng gånger de senaste säsongerna. ”Byens Aegte Hold” är en dansk klassiker som hör hemma på Österbro i Köpenhamn. Landskrona var på besök under fjolårets försäsong och åkte hem med svansen mellan benen efter en ganska tafflig insats. På Svanemöllen slutade matchen 3-1 till B93.

Chans på revansch i morgon alltså och vi både hoppas och tror att BoIS kommer upp i högre nivå vid det här tillfället.

Morgondagens motståndare spelar i danska division 2, vilket är vår motsvarighet till division 1. Där ligger laget fyra efter 16 spelade omgångar med elva segrar, två kryss och tre förluster. Upp till serieledande Aarhus Fremad är det bara en poäng så det är ett regelrätt getingbo som utspelas framför våra ögon.

Framåt är det Nicolaj Thomsen som utmärkt sig allra mest med sju mål från sin centrala mittfältsposition.

B93 spelade 1-1 mot Hilleröd i den senaste träningsmatchen och har en dryg månad till serieomstarten.

Landskrona BoIS kommer från en stark prestation mot Sönderjyske. Årets första seger och mycket i spelet som såg positivt ut. Jämfört med tidigare matcher, då majoriteten av spelarna fått 45 minuter vardera, spelade helgens startelva lite längre. Mycket talar för att de som inledde på bänken nu inleder enligt samma upplägg som i lördags.

Saknas gör Emil Lindman, Melker Jonsson och Alec Brandt Erlandsson.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, William Ondrejka, Sam Hegdal, Kofi Asare,

Avspark 14:00 i morgon alltså och det är fri entré som gäller på Landskrona IP. Har man inte möjlighet att smita ifrån, vilket är fullt förståeligt, så sänds matchen på hd.se/Sportexpressen.

Varmt välkomna!