Försäsongsmatcherna duggar tätt denna danska uge som går i mål i morgon lördag. Då avslutar vi med att möta Hellerup IK hemma på Landskrona IP. Avspark 13:00. Detta är också genrepet inför första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, borta mot Djurgården, som spelas den 20 februari.

BoIS har som bekant lyckats besegra både Sönderjyske (2-0) och B93 (1-0) och ambitionen är självfallet att gå på rödvit knock. Som alltid är prestationen dock viktigast och efter två finfina insatser är förhoppningen att ta ytterligare kliv i rätt riktning i morgon.

Hellerup ligger beläget strax norr om Köpenhamn och tar man tåget från Helsingör kan man se pampiga ambassadvillor från fönstret. Här ligger också Tuborg Havn som under många år hade färjeförbindelse med Landskrona. Klubben spelar i den danska motsvarigheten till division 1 och man tillhör samma serie som B93. Man har dock inte haft samma poängskörd och efter 15 omgångar är HIK tabelltia med 14 inspelade poäng.

I ledarstaben återfinns Torben Storm som tränade Landskrona BoIS under några år på 90-talet. Alltid kul att återse gamla BoIS-ansikten.  

Landskrona BoIS har fått en positiv inledning på 2023. Starka prestationer som nu också kombinerats med två raka segrar. Om en dryg vecka inleder vi tävlingssäsongen så helgens match är alltså den sista innan det blir allvar.

På frånvarolistan hittar vi Emil Lindman, Melker Jonsson, Alec Brandt Erlandsson och Jesper Strid. Den sistnämnde har en överansträngd muskel och vilar av den anledningen. Dessutom saknas William Ondrejka som spelar med U19 och Hampus Pauli som spelar med IFK Trelleborg.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, Sam Hegdal, Kofi Asare

Det utlovas fint väder, både kiosk och shop är öppna och det är fri entré till matchen. Det finns således all anledning att ta sig upp till Landskrona IP för att se sitt randiga lag spela boll.

För den som inte har möjlighet att vara på plats sänds matchen på hd.se/Sportexpressen.