Landskrona BoIS spelade 1-1 med Hellerup i säsongens femte träningsmatch. Detta efter en sen randig kvittering. Ingen mindre än Philip Andersson var sist på bollen och målet kom på matchens sista spark.

Många randiga supportrar hade tagit sig upp till Landskrona IP denna soliga eftermiddag men publiken fick se ett BoIS som inte riktigt kom upp i den nivå vi vant oss vid tidigare under säsongen.

I första halvlek skapade laget förvisso ett gäng riktigt bra målchanser som man inte lyckades förvalta. Allra närmast var Robin Dzabic men hans avslut gick klockrent i stolpen.

Istället var det Hellerup som skulle ta ledningen efter slarvigt försvarsspel av hemmalaget. Då hade vi spelat ungefär 15 minuter av matchen.

Stärkta av målet hade gästerna sin bästa period därefter. BoIS uppträdde slarvigt och svarade för många individuella misstag. Våra ränder ryckte dock upp sig i slutet av halvleken och borde fått in en kvittering innan halvtidsvilan.

Gästerna hade dock ledningen i paus.

I andra halvlek var det spel mot ett mål. BoIS hade nu vinden i ryggen och lyckades etablera stora delar av sitt spel på Hellerups planhalva. Man kom runt längs kanterna och inläggen därefter var nära vid ett par tillfällen.

Det skulle dock dröja till matchens sista spark innan laget fick hål på danskarna. Frispark, nickduell och en förlupen boll som Philip Andersson snappade upp. Han tog ner bollen och placerade sedan in den vid målvaktens bortre stolpe. Knapp styrfart på avslutet men tillräckligt bra vinkel för att målvakten inte skulle kunna nå den.

Matchen slutade lika på ett och vi gläds åt att Landskrona slapp lämna planen som förlorare.

Nästa uppgift är årets första tävlingsmatch. Svenska Cupen startar och Landskrona BoIS möter Djurgårdens IF i den första gruppspelsomgången. Den matchen spelas på bortaplan den 20 mars så det finns gott om tid att slipa på detaljer inför den digra, inspirerande utmaningen.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttat Landskrona BoIS denna lördag. Ni är guld värda.