Dam

Årets DM-gruppspel är lottat och Landskrona BoIS hamnade i samma grupp som Lunds BK, Dösjöbro IF och Hammenhögs IF.

Lunds BK v Landskrona BoIS – 5 mars

Dösjöbro IF v Landskrona BoIS – 12 mars

Landskrona BoIS – Hammenhögs IF – 18 mars

Våra damer inleder alltså med två raka bortamatcher. Lund mötte vi i den senaste träningsmatchen som slutade lika på tre. Detta trots att BoIS ledde matchen efter dryga tio minuter med hela 3-0. Laget tillhör dessutom samma serie som Landskrona så det är ett motstånd vi kommer vara välbekanta med efter säsongen.

Dösjöbro är klubben som i många år mönstrade ett riktigt starkt damlag. ”Dösjan” spelade i division 1 som bäst men när Malmö FF:s damsatsning sjösattes gick stora delar av spelartruppen och ledarstaben till MFF. Av den anledningen har man tvingats börja om från början och vi gläds åt att klubben återigen kan ställa upp med ett damlag efter några års uppehåll.

Även Hammenhög har spelat division 1-fotboll och detta så sent som 2021. Då blev det nedflyttning och i takt med att seriesystemet gjordes om under fjolåret blev det ytterligare en degradering, detta trots att laget slutade tabellsexa. Således ett tufft motstånd som väntar hemma på Landskrona IP i den sista gruppspelsomgången.

Tre tuffa och nyttiga matcher väntar för vårt randiga damlag. Huvudtränare Henrik Albertsson ser fram emot gruppspelet.

Vi har hamnat i en inspirerande grupp med Lunds BK och Hammenhögs IF från 2022 års division 2 och nystartade Dösjöbro IF. Det ska bli fantastiskt kul att få känna lite tävlingsnerver igen, det längtar vi alla till, men samtidigt som vi givetvis ska fortsätta arbeta med att implementera vårt arbetssätt.

Innan DM-premiären tar vid väntar ytterligare två träningsmatcher. På lördag väntar Hittarps IK på bortaplan och helgen därpå kommer Spjutstorps IF till Landskrona IP. Mer om dessa matcher kommer på hemsidan.  

(Notera att datum för DM-matchen mot Lund ännu inte är spikad så den kan ändras)

Foto
  • Skånesport