Efter ett två veckor långt uppehåll är det i morgon lördag dags för damerna att spela ny DM-match. Denna gång är det Landskrona IP som gäller och för motståndet står Hammenhögs IF. Avspark 12:00.

Anledningen till det ofrivilliga uppehållet är att Dösjöbro drog sig ur DM. Därmed har BoIS redan säkrat avancemanget men vill så klart också lösa gruppsegern.

För att lyckas med detta måste våra ränder ta poäng i morgondagens match mot grupptvåan Hammenhög. Laget vann över Lund i första matchen men den spelades inte då LBK lämnade W.O. Tråkigt så klart, inte minst för HIF som alltså ännu inte spelat någon gruppspelsmatch.

I övrigt spelar laget i division 3 och är ett av lagen som trillade ner en division efter att seriesystemet gjordes om till denna säsong. Förra året slutade laget faktiskt sexa i tabellen vilket inte var tillräckligt för att hålla sig kvar i tvåan.

Förra årets främsta målskyttar, Emma Nilsson och Tilde Johansson, gjorde 10 respektive 9 mål och är båda kvar i klubben. Två spelare att hålla under uppsikt för BoIS-försvaret.

I Landskrona blåser det annars positiva vindar. Laget går för gruppseger och gjorde en riktigt bra match senast i storsegern mot Lund. Dessutom har många spelare nu återvänt efter skador/sjukdomar så konkurrenssituationen blir bara bättre och bättre.

Henrik Albertsson inför matchen:

Vi har haft en bra träningsvecka där vi fortsatt utveckla de bitar som vi vill ska vara skarpare. Trots att avancemanget i DM redan är säkrat har tjejerna visat en rejäl hunger på träningarna och vi ser fram emot morgondagens tuffa drabbning.

Avspark 12:00 alltså och naturligtvis är det fri entré som gäller. Kom gärna upp och stötta våra töser till en ny randig seger.