Våra damer förlorade den tredje och avslutande DM-gruppmatchen mot Hammenhög. Hemma på Landskrona IP vann gästerna med 1-0. Ett mål som gjordes i andra halvlek.

Matchen inleddes med en tyst minut för att hedra Sixten Abrahams bortgång.

Hammenhög visade att laget håller hög nivå. Redan från start kom laget ut aggressivt och satte hög press på BoIS. En taktik som gjorde det svårt för Landskrona i första halvlek då laget inte fick ordning på sin speluppbyggnad.

Det var också HIF som skapades mest och bäst innan paus men BoIS-försvaret lyckades freda eget mål.

Efter halvtidsvilan fick hemmalaget bättre ordning på spelet. BoIS kom också till ett par farligheter som inte lyckas förvaltas. Kvarten in i den avslutande halvleken hade BoIS en ypperlig möjlighet att komma till ett 3 mot 2-läge. Dessvärre förlorade vi ett motlägg vilket istället innebar att Hammenhög istället attackerade tillbaka och gjorde mål. Snopet!

Detta blev också matchen enda mål vilket innebar att BoIS trillade ner som grupptvåa.

Huvudtränare Henrik Albertsson om matchen

Vi fick idag bekänna färg mot ett riktigt tufft motstånd med massa rutin. Redan från första sekund är Hammenhög aggressiva vilket ställer en hel del krav på oss. Vi har svårt att spela ur i speluppbyggnaden och Hammenhög skapar ett par vassa målchanser på våra misstag.

Den andra är lite bättre och vi skapar en del bra målchanser. Hammenhög vinner till sist rättvist och vi fick en väldigt tuff och lärorik match i högt tempo.

I nästa match väntar ny träningsmatch på bortaplan. BoIS reser till Göteborg på träningsläger och där väntar IF Eksjö. Om den matchen ligger det läsning på hemsidan när det börjar närma sig.

Stort tack till alla som stöttade laget under gårdagen.