Att livefotboll är det roligaste som finns är ingen hemlighet och nu finns det ytterligare en anledning att masa sig ur soffan och ta sig till Landskrona IP denna säsong.

Unibet och Svensk Elitfotboll har nämligen lanserat ”Publikstödet” – ett nytt initiativ för att dels hylla fotbollspubliken, dels stödja klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Detta initiativ ersätter ”Hemmaklubben” och via publikstödet kommer Unibet årligen att dela ut 20 miljoner till de 32 klubbarna.

Summan som varje klubb kan få styrs av hur mycket publik som kommer på matcherna. Publikstödet tar hänsyn till varje klubbs totala publiksiffra under säsongen, men också hur mycket en klubb har ökat sin publik, både i absoluta tal och procentuellt jämfört med föregående år. Det innebär att samtliga klubbar har möjlighet att påverka hur stort belopp de får. Publikstödet ersätter Hemmaklubben – Unibets tidigare initiativ för att fördela 20 miljoner till klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

‍Förändringen innebär att det inte längre finns något krav på att registrera sig hos Unibet för att kunna påverka hur stor summa som varje klubb får inom ramen för Unibets sponsorskap.

Så fungerar Publikstödet

  • 20 miljoner kronor fördelas till klubbarna en gång per år. Varje klubb är garanterad minst 200 000 kr och som mest 2 miljoner kronor.
  • Eftersom olika klubbar har olika förutsättningar delas pengarna ut baserat på tre separata tabeller med varsin fast totalpott: Högst totalpublik över säsongen, störst procentuell ökning av publiksnittet, samt störst ökning i absoluta tal jämfört med föregående säsong. Placeringen i respektive tabell har en fast summa pengar kopplad till sig, ju högre placering desto högre summa pengar.
  • Ur totalsumman är 400 000 kronor öronmärkta till specialpriset ”Årets läktarlyft”. Detta pris tilldelas de två lagen i Allsvenskan respektive Superettan som i flest hemmamatcher slår sitt publiksnitt från föregående säsong.
  • Även om en klubb minskar sin publik så är den fortfarande garanterad minst 200 000 kronor (samma villkor som gällde för Hemmaklubben).  

Du som vill stötta Landskrona BoIS ser alltså till att gå på så många hemmamatcher som möjligt denna spännande säsong! Förbered dig genom att köpa årskort eller biljett till hemmapremiären här >

Vi hälsar er varmt välkomna till Landskrona IP redan på söndag.