IK Wormo är matchens förening i hemmapremiären mot Utsiktens BK. Vi tog ett snack med Niels Jensen som berättade lite om klubben från klassiska exercisfältet i Landskrona.

Generell information om IK Wormo?

IK Wormo grundades 1935 och är sakta på väg mot 100 år. Vi hör hemma på exercisfältet (exan) som vi delar med Bk Fram. Profiler som spelat hos oss är Alexander Tkasz , Rasmus Alm, Robin Hofsö, Erik Andersson, Alen Smajic, Melker Widell mfl.

Berätta om IK Wormos verksamhet?

Vi har sedan många år tillbaka haft en bred flick- och pojkverksamhet men tyvärr på senare år inte lyckats bedriva lag i alla åldrar. Detta beror till stor del på att vi inte lyckats rekrytera ledare på ett tillfredsställande sätt. Många vuxna och föräldrar tycks prioritera annat och det får de ideella föreningslivet lida för. Vi hoppas kunna starta upp fler lag nu under våren. Så jag gör lite reklam här och försöker locka ledare och spelare hahaha.

Hur många lag och ledare rymmer föreningen?

Vi har idag vårt seniorlag i div 4. Därunder har vi 7 pojklag och 3 flicklag, några av lagen är väldigt stora kullar och spelar med flera lag i seriespel.

Vad med Wormo gör dig lite extra stolt?

Främst är jag riktigt stolt över våra grymma ledare. De ledare vi har gör ett stort gediget arbete med att fostra spelare och individer. Vi har i många år fått fram väldigt duktiga spelare och det kommer vi fortsätta göra.

Varför är det viktigt att Landskrona BoIS har en bra relation till breddklubbarna?

Detta är en oerhört viktig punkt som varit väldigt känslig i omgångar. Många tror att vi inte vill att våra spelare går till BoIS , men så är absolut inte fallet. Det är frågor som jag inte lyfter här men jag kan säga att vi ser ljust på framtida samarbeten med Landskrona Bois. Detta beror till stor del på Kalle som har en syn på fotbollen som stämmer väl överens med våran filosofi. Vi inom alliansen kan alla lära av varandra och som den storebror Landskrona Bois är ser vi gärna att de hjälper oss mindre klubbar med tex utbildningar, ska faktiskt dit på 2 utbildningar snart tillsammans med andra ledare från Landskrona och Lund. Så ni ser BoIS hjälper oss redan och det tackar vi för.

Avslutningsvis hoppas vi på ett grymt fotbollsår för hela Landskrona.

Vi hälsar IK Wormo varmt välkomna till Landskrona IP och önskar hela klubben stort lycka till med säsongen.