I morgon är det äntligen dags för damernas seriepremiär. Våra ränder inleder borta mot Hallands Nation. Avspark 17:30 på Klostergårdens IP.

Det blir en tuff uppgift per omgående för BoIS. Hallands Nation slutade tvåa förra säsongen och endast kval förhindrade laget från att ta sig upp i division 2. Det finns således gott om kvalitet för nivån så det blir en rolig nöt att försöka knäcka.

Förra årets främsta målskytt heter Sigrid Aas och hon gjorde 13 mål på åtta matcher. Huruvida hon är kvar i laget eller inte råder det en del tveksamheter kring. Om inte finns det alltid andra som är sugna på att ta över.

I lagets genrep förlorade man mot Hittarps IK, som vann med 4-0 i DM-slutspelet.

För BoIS vidkommande är det första matchen i division 3. Som nykomlingen är det alltid lite extra speciellt att försöka hävda sig på den nya nivån och av försäsongsmatcherna att döma kommer det säkerligen gå bra.

Inför matchen har Landskrona dessutom gjort klart med ytterligare en handfull spelare så det är ett slagkraftigt lag som ställs på benen.

Henrik Albertsson om motståndet

Hallands Nation gjorde ett starkt 2022 när de kvalade till division 2 och ser ut att ha behållit stora delar av truppen. Då blir det en tuff match mot ett bra, spelskickligt lag!

Vi ser mycket fram emot att äntligen spela om poäng fullt ut och en längre intervju kommer med Henrik under morgondagen här på hemsidan.

Vi önskar laget stort lycka till