Dam

I eftermiddag är det äntligen dags för seriepremiär. Våra nykomlingar till damer ska nu försöka bemästra division 3 och laget inleder med att möta Hallands Nation på bortaplan. Avspark 17:30.

Vi tog ett snack med huvudtränare Henrik Albertsson inför serieupptakten.

Premiären är bara dagar bort och en lång försäsong är därmed till ända. Hur skönt ska det bli att börja spela om poäng igen?

Självklart ska det bli riktigt roligt att få spela om poäng där varje match är lika viktig. Det är ju detta vi jobbat för under hela försäsongen! 

Rekordstor omsättning i truppen. Hur har det sett ut under vintern?

Visst har det varit en stor omsättning och såklart är det kul att det finns ett stort intresse för att representera Landskrona BoIS. Men såklart finns det vissa svårigheter i att spela ihop laget och bygga relationer på planen när många inte har spelat ihop än.

Någon prestation vi är extra tillfreds med?

Vi har haft några bra prestationer under försäsongen, de som sticker ut är väl segern mot Lunds BK och 1-1 mot Eksjö där vi gör 2 bra prestationer. 

Hur lyder tankegångarna inför premiären?

Tankegångarna är positiva och förväntansfullt! En ny nivå där det kommer krävas mer av oss för att lyckas där vi får en bättre möjlighet till utveckling! 

Vad vet vi om Hallands Nation?

Hallands Nation gjorde ett starkt 2022 när de kvalade till division 2 och ser ut att ha behållt stora delar av truppen. Då blir det en tuff match mot ett bra, spelskickligt lag!

BoIS är nykomlingar i trean. Vilken är den stora skillnaden jämfört med förra säsongen?

Den stora skillnaden är tempot, vi får inte lika mycket tid med bollen som man fick i fyran. Lagen är dessutom skickligare på att straffa en vid misstag. Av de vi sett i träningsmatcherna är många motståndare fysiskare och tuffare i duellspelet också vilket också kommer bli en märkbar skillnad. 

Avslutningsvis, vad ska publiken på Landskrona IP förvänta sig för typ av fotboll denna säsong?

Publiken ska förvänta sig en offensiv fotboll där vi alltid strävar mot att vara bollförande. Även ett starkt kollektiv där alla jobbar stenhårt för varandra! 

Vi tackar Henrik och önskar hela laget stort lycka till i seriepremiären.