I den tredje omgången kom säsongens första segern. Skövde besegrades med 2-0 hemma på Landskrona IP, målen gjorde Kofi Asare och Johan Rapp, och det var en minst sagt efterlängtad trepoängare.

BoIS gjorde en riktigt bra match och segern var helt i sin ordning. Sett till de skapade målchanserna var resultatet i underkant och vi hoppas att laget nu kan bygga vidare på insatsen inför fortsättningen av serien.

Rockader i formationen gjordes inför matchen och dessa justeringar föll väl ut. Den första halvleken var spelmässigt rätt jämn men BoIS var snäppet bättre och också laget som skapade vassast chanser.

Skövde hade vind i ryggen och satsade på fasta situationer. Hemmalaget var dock ytterst noggranna och lyckades reda ut alla potentiella farligheter.

Framåt var det full fart och med fem minuter kvar att spela av den första akten kom också utdelningen. Innan dess hade randigt radat upp farligheter men målvakten i Skövde svarade för ett par kanonräddningar.

Målet var läckert. Melker Widell vann boll på mittplan och avancerade fram. Därefter slog han en perfekt avvägd passning som skar genom Skövde-försvaret och hittade Kofi Asare som löpt sig fri.

Asare, som gjorde sin första BoIS-match från start i Superettan, var kylig i avslutet och lättade bollen läckert förbi målvakten.

I paus stod det 1-0 till Landskrona BoIS och i andra halvlek var det randigt för nästan hela slanten. Skövde hade inte mycket att sätta emot när hemmalaget stormade fram. Redan efter en minut var det nära att ringa i klockan men det skulle dröja till matchminut 54 innan laget lyckades utöka ledningen. Melker Widell slog en hörna som hittade Johan Rapp vid bortre stolpen. Han avslutade kyligt från nära håll med en stabil bredsida.

BoIS fortsatte att trumma på och i anfallsväg var det ständiga löpningar, kreativa lösningar och högt tempo som visades upp. Med lite bättre skärpa kunde det ha runnit i väg ytterligare men det sparar vi till nästa omgång.

Med tio minuter kvar att spela fick Camil Jebara sitt andra gula kort efter en handsituation och visades därmed ut. Det första kortet fick Camil för maskning då domaren ansåg att han tog för lång tid på sig vid ett inkast. Aningen svårsmält då han agerade vid exakt noll tillfällen när Skövde tog långt mycket längre tid på sig vid samtliga fasta situationer i första halvlek. Inkonsekvensen moder.  

Skövde lyckades inte kraftsamla, forceringen uteblev således, och det var faktiskt BoIS som skapades chanser även med reducerat antal spelare på plan. Inga mer mål gjordes och matchen slutade 2-0 till hemmalaget. Efter slutvisslan bröt hela Idrottsplatsen ut i ett kollektivt jubel. Ytterst efterlängtat.

Förhoppningsvis är segern startskottet på en riktigt rolig säsong och härnäst väntar en inspirerande uppgift på bortaplan. BoIS reser till Göteborg där GAIS väntar. Många randiga har redan bokat upp sig till resan, två bussar är snart fulla, och vi uppmuntrar alla med möjlighet att slå följe.

Matchen spelas lördag nästa helg. Avspark 15:00.

Notiser från matchen:

Kofi Asare gjorde sin första match från start i Superettan och krönte en mycket bra insats, han utsågs till matchens spelare, med ett mål.

Melker Widell assisterade till båda målen.

Max Nilsson gjorde sin debut i Superettan när han hoppade in i 88 matchminuten.

Svante Hildeman gjorde sin första Superettan-start för säsongen och tackade för förtroendet genom att hålla nollan

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade laget under lördagen.

Forza randigt!!