Landskrona BoIS tvingades resa hem till Skåne med noll poäng efter matchen mot GAIS. Hemmalaget vann med 2-0 och gjorde ett mål i vardera halvlek.

Det första kom direkt i inledningen av matchen och som alltid känns tidiga mål brutalt onödiga. Avslutet från Mervan Celik var det däremot inget fel på.

Nästan omgående efter ledningsmålet fick Robin Dzabic på en projektil till avslut. Målvakten lyckades dock få fingertopparna på bollen, en så kallad kanonräddning, och tippade avslutet till en resultatlös hörna.

I övrigt var det en rätt händelserik match. GAIS hade en nick i ribban i första halvlek och BoIS hade ett par bra målchanser som dessvärre inte resulterade i några mål.

Inga fler mål innan paus och direkt i andra halvlek hade hemmalaget en gyllene möjlighet att utöka ledningen. GAIS tilldelades nämligen en straff men Svante Hildeman läste av situationen och räddade skottet på ett tjusigt vis.

Även i andra halvlek bytte lagen målchanser. BoIS hade två riktigt bra tillfällen, båda gångerna genom Ousmane Diawara. Första avslutet täcktes i sista stund och det andra, efter en fin framspelning av Sam Hegdal, gick strax utanför.

Med tio minuter kvar av ordinarie speltid utökade GAIS ledningen och då var det ridå ner. Philip Andersson hade förvisso en farlig nick men närmre än så kom inte Landskrona BoIS denna eftermiddag.

Så klart alltid fruktansvärt tungt att förlora. Redan på lördag nästa helg har vi chans på gruvlig revansch. BoIS återvänder till Landskrona och hemma på IP tar vi emot Gefle IF. Avspark 15:00 och då går vi för randig seger inför vår himmapublik. Stort tack till alla som stöttade Skånes Uruguayare under lördagen. Mycket uppskattat!