Dam

Under söndagen tog Landskrona BoIS säsongens första poäng i bortamötet mot Kullabygdens DFF. Matchen slutade 2–2 och BoIS-målen gjorde Isabella Nilsson och Azra Caljakovic.

Gästande Landskrona, för dagen iklädda sitt Skånes Uruguayare-reservställ, svarade för en mycket stark inledande halvlek och var också laget som bröt dödläget i matchen. Nilsson höll sig påpassligt framme och gav därmed BoIS ledningen.

Bortalaget hade god kontroll på matchbilden men hemmalaget skulle ändå få in en kvittering innan halvtidsvilan.

Efter paus lyckades Kullabygden ta ledningen, på ett långskott, och naturligtvis kändes det surt att plötsligt ligga under efter en så stabil prestation.

BoIS fortsatte dock att trumma på och till sist lyckades Caljakovic utjämna resultatet. Efter kvitteringen fortsatte gästerna att ligga på för ett ledningsmål men tyvärr fick vi inte in en avgörande boll.

Första poängen är däremot i hamn och nu hoppas vi kunna bygga vidare på den.

Henrik Albertsson om matchen

Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi på riktigt visar att vi har ett stort tålamod i speluppbyggnaden. Detta gör att vi kan avväpna Kullabygdens längre bollar. Tyvärr får de in ett snöpligt mål där vi hamnar lite i osynk vilket de utnyttjar direkt.

I andra halvlek får de till ett långskott som letar sig in i nätmaskorna men vi fortsätter ha tålamod och kan till sist få in 2-2. Därefter har vi ett ganska stort tryck mot Kullabygden men gör tyvärr inga fler mål.

I det stora hela är jag väldigt nöjd med vår prestation och spelarnas inställning under matchens gång.  

Även nästa omgång spelas på bortaplan. På lördag möter vi Åkarps IF på Åkarps IP. Avspark 13:00 och om den matchen kommer det ligga läsning på hemsidan.

Forza randigt!!