Landskrona BoIS värnar Landskrona. Som stolt representant för staden vi lever och verkar i är det naturligt att också engagera oss. Därför har vi sjösatt en rad olika samhällsinitiativ, dessa hittar du på hemsidan under fliken ”BoIS i samhället”, och som medlem i BoIS är du också med och hjälper oss att fortsätta vara en inkluderande kraft i Landskrona.

Nattfotbollen heter ett av klubbens samhällsinitiativ där vi under oktober-april, varje fredag och lördag, aktiverar stadens ungdomar kvällstid. Detta sker i tre olika hallar för att kunna erbjuda möjligheten till så många som möjligt.  

Håkan Dahlström är en av ledarna som hjälper Landskrona BoIS att kunna genomföra dessa aktiviteter och nu när säsongen nyss avslutats tänkte vi att det är läge för en liten avstämning.

Vad gör vi på Nattfotbollen?

Vi på Nattfotbollen öppnar upp arenor både i Landskrona och utanför, så att alla ungdomar har en plats där de kan samlas och spela fotboll. Vi öppnar redan kl 19:00 där vi kör en exklusiv tjejtimme, sedan kör vi olika åldersgrupper fram t o m midnatt. Vårt koncept är att alla ungdomar är välkomna för att spela fotboll och umgås i en trygg miljö med sina vänner.

Hur ser du på årets säsong?

Årets säsong har rullat på bra, och vi har kontinuerligt fått in nya ungdomar som väljer att spendera sina helgkvällar med oss efter att ha hört talas om Nattfotbollen. Det känns som att fler och fler ungdomar hittar ut till oss under helgerna, och det visar att vårt engagemang för stadens ungdomar ligger rätt i tiden.

Vilket är ditt mest bestående intryck från aktiviteterna?

Ett av de bästa intrycken som jag personligen tagit med mig under detta år är hur efterlängtad varje veckas omgång är bland de deltagande ungdomarna. Varje gång man möter ungdomarna på stan så får man höra om föregående helgs omgång och hur de längtar till nästa helg för att kunna lira igen. Man märker relativt lätt vilken tillgång vår verksamhet är för stadens ungdomar, och vilken positiv anda det genomsyrar våra ungdomar. Och det gör både mig och mina kollegor stolta över arbetet vi utför under helgerna.

Varför är Nattfotbollen ett viktigt samhällsinitiativ?

Min personliga åsikt är att vi behövs i samhället för att kunna erbjuda en plats för stadens ungdomar där de kan känna sig säkra och välkomna, i en trygg och rolig fotbollsmiljö. Ofta pratar man om att ”fotbollen förenar människor” och det är ofta vi ser hur många nya vänskaper som knyts samman under våra helg-evenemang. Även om ungdomarna går i samma skola så betyder inte det att man brukar umgås på fritiden, men här ger vi dem en chans att träffa nya vänner och skapa nya vänskapsband utanför skolans värld. Sedan är det bra att vi kan ha en samlingsplats där ungdomarna kan komma och vara fysiskt aktiva.

Hur viktigt är det att Landskrona BoIS engagerar sig i staden man representerar?

Som den ledande idrottsföreningen i staden känner jag att det är väldigt viktigt att vi engagerar oss för stadens yngre. Vi vill att folk ska se att Landskrona BoIS, förutom att spela elitfotboll, även är en samhällsnyttig förening som genom olika aktiviteter kan nå ut till invånarna och erbjuda dem olika sorter av aktiviteter.

Denna vecka hyllar vi medlemskapet. I ditt tycke, varför ska man vara medlem i BoIS?

Först av allt vill jag lyfta fram det fina engagemanget som Landskrona BoIS medlemmar står för år efter år. Sedan har man som aktiv medlem i en svensk idrottsförening en chans att påverka föreningens framtid, genom att deltaga i årsmöte och omröstningar. Föreningen visar dessutom tillväxt på medlems-sidan och det visar på en passion och attraktion för vår fina förening.

Sedan vill jag tillägga att föreningen har passionerad mediaavdelning som hela tiden matar ut fint extramaterial som alla medlemmar har exklusiv tillgång till.

Vill du vara med och bidra till ett Landskrona BoIS som fortsätter vara en engagerad samhällskraft? Teckna då ett medlemskap via nedan länk:

https://landskronabois.se/medlem/