Dam

Landskrona BoIS tog säsongens första seger under lördagen och det med besked. På bortaplan besegrades Åkarps IF med tennissiffrorna 6-1.

Alicia Järnhäll hade en strålande eftermiddag med tre mål och det var verkligen en match med två ansikten.

Samtliga sju mål gjordes nämligen innan paus. Redan efter två minuter fick BoIS hål på sin motståndare. Signe Garcia var sist på bollen och gjorde därmed sitt första mål i randigt. Stort grattis.

Åkarp skulle förvisso få in en kvittering några minuter senare men det var mest formalia. I den åttonde minuten gjorde Järnhäll sitt första mål i matchen och därefter var det full gas mot Åkarps straffområde. Ytterligare fyra BoIS-mål producerades innan halvtidsvilan.

Tilda Leander gjorde 3-1, Järnhäll 4- och 5-1 och Nadin Abdul Fattah satte punkt strax innan domaren blåste av för halvtidsvila.

En smått osannolik halvlek, det måste medges.

I den avslutande akten fortsatte BoIS att skapa målchanser men Åkarp stod upp betydligt bättre. Den skärpa som uppvisades i första halvlek var som bortblåst efter halvtidsvilan så det gjordes inga fler mål i denna match.

Det spelar dock mindre roll. Vi är mycket belåtna med både prestationen och, kanske framför allt, faktumet att säsongens första seger nu är ett faktum.

Huvudtränare Henrik Albertsson fyller i:

Redan under uppvärmningen kändes det som att ”idag vänder det”. Vi fick en flygande start och gjorde tidigt 1-0. Dock replikerade Åkarp omgående men vi var inte sena på att återta ledningen. Första halvlek bestod av ett ganska stort randigt övertag där vi kommer till många bra målchanser och släpper inte till några större farligheter bakåt. Fantastiskt att gå till paus med 6-1 på resultattavlan.

I andra har Åkarp formerat om sig och det skapar vissa problem för oss. Dock fortsätter vi att skapa målchanser men lite oskärpa i sista tredjedelen gör att matchen stannar vid 6-1.

Sammantaget en bra prestation av samtliga där vi i första halvlek visar att vi är kliniska och duktiga på att snabbt ställa om och skapa målchanser. En skön känsla att våra första 3 poäng är inkasserade.

Vi instämmer och gratulerar laget till säsongens första seger. Nästa omgång spelas nu på fredag och då återvänder BoIS till Landskrona. Avspark 19:00 och för motståndet svarar Lunds BK. Mer om den matchen när det närmar sig.

Foto
  • Mats Borg