Landskrona BoIS tog säsongen andra seger i Superettan under gårdagens omgång mot Gefle IF. Det var också andra raka segern hemma på IP. Matchen slutade 1-0, målet gjordes på övertid i första halvlek och Melker Widell var sist på bollen.

Ett inlägg av Kofi Asare ute på vänsterkanten som Widell behärskat nickade i mål.

Våra ränder gjorde säsongens kanske bästa halvlek innan paus med ett kompakt övertag hela akten igenom. Bortsett från en hörna saknade Gefle anfallsspel och hela spelet förlades nästan uteslutande på gästernas planhalva.

BoIS radade också upp målchanser. Både via inlägg och instick men också avslut strax utanför straffområdet. Skärpan var dock inte riktigt där och det såg länge ut som att dominansen inte skulle konverteras till mål på resultattavlan.

Melker Widell ville dock annorlunda när han nådde högst på Asares väl avvägda inlägg. Ett väldigt förlösande mål som innebar att Landskrona IP gick till kioskerna betydligt gladare i halvtidsvilan.  

Även i andra halvlek var det full kontroll för Landskrona BoIS. Spelmässigt kom laget inte upp i samma nivå och då domaren valde att hacka sönder tillställningen präglades de sista 45 av avbrott och lågt tempo.

BoIS behärskade den uppgiften också och borde ha gjort ytterligare mål även efter paus. Inte minst för nervositetens skull då Gefle trots allt fick till ett par inlägg i slutet av matchen som skapade oro. Dock ingen större fara på taket och när domaren blåste av tillställningen kunde vi konstatera att himmalaget stod som rättvis vinnare på Landskrona IP.

En fantastiskt skön seger, inte minst inför fortsättningen av säsongen, och de tre poängen innebär att BoIS tog ett litet skutt upp i tabellen.

Härnäst väntar Skånederby hemma i Landskrona. Klassiska rivalen Helsingborgs IF kommer till IP den 9 maj, avspark 19:00, och redan nu har vi sålt över 4000 biljetter. Många sektioner börjar bli fullsatta, på tre stycken är det lapp på luckan, så vänta inte för länge med ditt köp. Länk hittas här:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/70?S=0

Notiser från matchen:

Andra raka nollan på hemmaplan. En svit vi gärna förlänger.

Melker Widell gjorde sitt första mål i Superettan och Kofi Asare sin första assist.

Erik Hedenquist tvingades utgå efter en mindre känning i ljumsken. Mest en försiktighetsåtgärd enligt experterna och vi följer så klart processen.

Camil Jebara återvände från sin avstängning och höll stor låda ute på sin högerkant. Med sin fart var han ett ständigt orosmoment.  

Billy Magnusson var mycket belåten med insatsen på presskonferensen efteråt. Den kan du som BoIS-medlem för övrigt se här på hemsidan.

Vi är jättenöjda med vår prestation. Vi sa i paus att det var de bästa 45 minuterna med den här gruppen. Vi skapade inte lika mycket i andra halvlek, men gjorde jobbet och kontrollerade matchen.

Om HIFmatchen härnäst

Oavsett vårt eller HIF:s tabelläge kommer den matchen leva sitt liv. Då är det skönt att vi går in med känslan av två raka segrar på hemmaplan och att vi är nöjda med vår prestation.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade BoIS under gårdagen, både på plats och framför skärmarna.

Hoppas att vi ses den 9 maj!

Foto
  • Bildbyrån