Breddklubbarna är en vital del av Landskrona med omnejd. De är också väldigt viktiga för ett starkt Landskrona BoIS och av denna anledning kommer vi under säsongen att uppmärksamma ett gäng av dessa för att visa vår uppskattning.

Mot Helsingborgs IF är Marieholm matchens förening och vi tog ett snack med Magnus Nilsson som bjöd på en mer fördjupad inblick i föreningen.

Generell information om Marieholms IS?

Marieholms IS grundades 1928 och har under årens lopp även haft andra sporter i sin verksamhet, dock har fotboll alltid varit den största sporten och under de senaste 40 åren den enda. Föreningen har Åvallen (invigdes 1958 i samband med öppnandet av friluftsbadet) som sin hemmaplan .

Berätta om Marieholms IS verksamhet?

Föreningen bedriver både ungdomsfotboll och seniorfotboll och riktar sig framför allt till ungdomar boendes i Marieholm med omnejd. Inom seniorverksamheten så deltar en del spelare som inte bor i Marieholm och även har andra föreningar som moderklubb. Representationslaget har sen nuvarande seriesystem fastställdes pendlat framförallt mellan division 4 och 5. Har något år varit nere i division 6 och även under några år avancerat och deltagit i division 3. Spelar för närvarande i div 5.

Hur många lag och ledare rymmer föreningen?

För närvarande har vi fyra ungdomslag och två seniorlag igång. Målsättningen är att utöka antalet ungdomslag med naturlig påfyllning underifrån. Vi har 8-10 ledare inom ungdomsverksamheten och fem ledare inom seniorverksamheten.

Vad med Marieholms IS gör dig lite extra stolt?

Föreningen bedriver sin verksamhet med små medel och försöker tillgodose en meningsfull fritidssysselsättning för traktens barn och ungdomar. Föreningen ansvarar själv för driften av vår idrottsplats och har med mycket drivkraft och ideellt arbete lyckats underhålla och förbättra den avsevärt sen vi fick ansvaret för den under senare delen av 90-talet.

Varför är det viktigt att Landskrona BoIS har en bra relation till breddklubbarna?

Tanken är ju att unga talanger med viljan att spela högre upp ska få chansen att ta det steget i en något större förening. BoIS kan säkerligen bli den föreningen om man även ger åt andra hållet.