Dam

Landskrona BoIS lyckades vända på trenden genom att besegra Råå IF hemma på IP under gårdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter två mål av Alicia Järnhäll och ett av Isabella Nilsson.

Efter två tyngre insatser var det ett hela annat randigt gäng som visade upp sig under måndagsaftonen. Det uppoffrande spelet, det starka försvarsspelet och den variationsrika offensiven bar frukt och segern var helt i sin ordning.

Det skulle dock dröja till matchminut 39 innan utdelningen kom. Alicia Järnhäll gav BoIS ledningen, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Tio minuter in i andra halvlek nickade Isabella Nilsson in tvåan och med knappa 20 minuter kvar att spela gjorde Järnhäll sitt andra för kvällen. Hennes sjätte mål för säsongen.

En väldigt viktig seger som innebär att BoIS tar klivet över rätt sida sträcket.

Henrik Albertsson om prestationen

Matchbilden är som förväntat där vi har ganska mycket boll och får försvara oss mot deras snabba omställningar. Detta hanterar vi på ett bra sätt. I dag var det en stark kollektiv insats som ledde till tre poäng. Alla spelare springer några extra meter och tar verkligen för sig i varje duell. Glädjande att se hur vi presterar idag efter två tuffare matcher.  

Ikväll njuter vi men i morgon laddar vi om för Nike på lördag.

Till helgen väntar en ny viktig uppgift. BoIS reser till Lomma för att mäta krafterna med GIF Nike. Två lag som inför omgången står på samma poäng men mer om den matchen senare i veckan.

Avslutningsvis önskar Landskrona BoIS tacka alla som var på plats under matchen. Alltid lika uppskattat.

Forza randigt!