I morgon kväll är det dags för den nionde omgången av Superettan. Denna gång reser BoIS till Växjö i Småland för match mot seriefavoriten Östers IF. Avspark 19:00 på Visma Arena.

ÖIF är ett klassiskt lag i svensk fotboll med allsvenska guld och cupguld på meritlistan. Förvisso tillhör framgångarna en svunnen tid men inför säsongen bedömde experterna att laget skulle återvända till svensk fotbolls finrum 2024.

Inledningen på serien gav tyckarna noll anledning att revidera förhandstipsen. Öster stormade fram och såg länge ostoppbara ut.

Fyra raka övertygande segrar och solklar serieledning. Därefter har det däremot gått grus i maskineriet. De fyra senaste omgångarna har inneburit betydligt skralare poängskörd. Bara en inspelad pinne av tolv möjliga och inför omgången står laget på lika många inspelade poäng som Landskrona BoIS.

Senast förlorade Öster toppmötet mot Västerås uppe i Västmanland. Hemmalaget vann med 2-1.

I övrigt är det ett målglatt gäng som gjort flest mål av samtliga denna säsong. 16 noteringar. Två spelare utmärker sig då Adam Bergmark Wiberg (sju mål) och Jesper Jonasson Westermark (sex mål) svarat för 13 av målen. En anfallsduo som BoIS-försvaret måste kväva.

I försvarsspelet har det varit desto kämpigare och förhoppningen är att Landskronas frejdiga anfallsspel ska skörda ny frukt.

Hur skadeläget ser ut hos smålänningarna saknar vi kännedom kring men Runar Thor Sigurgeirsson är avstängd efter tre gula kort.

BoIS har haft en motsatt resa denna säsong. Svag inledning som nu följts upp med fyra raka obesegrade matcher. Senast svarade laget för en ny övertygande prestation då randigt hemmabesegrade Örebro SK med 3-2.

I den senaste bortamatchen gav laget oss ett trendbrott då vi plockade poäng borta mot Västerås. Nu hoppas vi att den fina formen håller i sig även över helgen. Vi är införstådda i att Öster på bortaplan tillhör en av säsongens tuffaste uppgifter men reser till Växjö med gott självförtroende.

Inga förändringar på skadelistan. Philip Andersson och Alec Brandt Erlandsson saknas sedan tidigare, likaså Jacob Perelman som är fortsatt sjuk.

Truppen:

Amr Kaddoura Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Camil Jebara, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 19:00 och vi ser ut att få ett trevligt supporterfölje med till Växjö. För den som saknar möjlighet att vara på plats sänds matchen på Discovery+.