Landskrona BoIS fick se sig besegrade i tuffa bortamötet mot Östers IF. Inför ”3000” på Visma Arena vann hemmalaget med 2-1.

Randigt fick en mardrömsstart på matchen då smålänningarna tog ledningen redan efter fem minuter. Detta efter tafatt försvarsspel som hemmalaget utnyttjade kliniskt.

Det skulle dröja cirka 20 minuter innan BoIS kom in ordentligt i matchen och efter dryga halvtimmen vaskade man också fram en riktigt vass målchans. Max Nilsson vann boll på Östers planhalva genom en patenterad glidtackling. Bollen hamnade hos en fristående Ousmane Diawara som valde att passa till Kofi Asare. Han gick i sin tur på avslut men en ÖIF-försvarare lyckades rädda skottet genom att vräka sig framför mål. Väldigt nära!

I andra halvlek var det BoIS som tog kommandot. Laget lyckades etablera sitt spel på hemmalagets planhalva och kom också till en handfull avslut. I matchminut 70 kom också utdelningen. Robin Dzabic slog en hörna som Erik Hedenquist nickade vidare i mål. Mittbackens första mål i Landskrona BoIS-tröjan. Stort grattis. Resultatet var lika logiskt som rättvist sett till matchbilden.

Tyvärr skulle lyckan bli kortvarig då Öster ånyo tog ledningen bara några minuter därefter. Adam Bergmark Wiberg, seriens skyttekung, nickade in sitt åttonde mål för säsongen och det är bara att lyfta på hatten. Avslutet var otagbart för Amr Kaddoura.

Gästerna fick till en forcering i slutet men lyckades inte få in en kvitteringsboll.

Väldigt surt, vi förtjänade en pinne i den här matchen men det är bara att använda förlusten som tändvätska till nästa omgång.

Den spelas redan på onsdag nästa vecka och då vankas det Skånederby hemma på IP. Trelleborg kommer till Landskrona och då går vi för femte raka himmasegern.

Avspark 19:00 och redan nu är det bra fart på biljettförsäljningen. Lös din plats redan i dag via länken nedan:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/72?S=0

Detta är också sista matchen hemma på Landskrona IP innan uppehållet så det är bara att masa sig ut till Karlslund och hjälpa laget till tre nya, underbara randiga poäng.

Forza randigt!!