Landskrona BoIS har kommit överens med AaB Fodbold om en övergång för Melker Widell. Transfern innebär att den offensiva mittfältaren lämnar randigt redan efter ett halvår i klubben.

Sex månader, lite knappt, som verkligen har satt avtryck. De randiga supportrarna tog verkligen Melker till sig per omgående samtidigt som spelaren visade väldiga kvaliteter på fotbollsplan.

I Superettan spelade Melker 14 matcher för Landskrona BoIS och i dessa producerade han ett mål och tre assist.

Att äventyret tar slut så tidigt är så klart tudelat. Många hade nog gärna sett mer av Melker på Landskrona IP men samtidigt gör övergången att BoIS kan hävda sig sportsligt även på lång sikt. Sakta bygger vi ett case som på allvar gör att vi i framtiden har potential att nå nya höjder.

Tålamod är en dygd och allt det där.

På kort sikt kommer vi dock sakna Melker men är samtidigt övertygade om att nya spelare nu greppar tag i den möjlighet som uppstår.

Michel Ekberg om övergången

Vi såg en längre resa för Melker i Landskrona BoIS där vi tillsammans fortsatte resan uppåt, så är det. Övergången är dock ett kvitto på vilket otrolig miljö vår sportsliga organisation har byggt när du kan ta dig från division 1 till att signa denna typ av avtal på knappa sex månader.

Jag är övertygad om att Melker har sina bästa år framför sig och det ska bli spännande att följa honom. Den randiga tröjan är alltid ett framtida alternativ och det vet Melker om.

För BoIS är affären också vettig utifrån den ekonomiska utväxling vi erhåller efter denna korta tid.

Vi förfogar över intressant och kvalitativ trupp och jag är övertygad om att vi kommer göra en mycket bra höst.

Landskrona BoIS tackar Melker för tiden i klubben, önskar honom lycka till på andra sidan sundet och hälsar honom välkommen him i framtiden.