Halva Superettan 2023 har nu avverkats och på söndag går vi in i den avslutande delen av serien. BoIS reser då till Söderslätt där Trelleborgs FF väntar i säsongens tredje Skånederby. Avspark 13:00 på Vångavallen.

TFF kommer från en imponerande seger i bortaderbyt mot Helsingborgs IF. Trots underläge lyckades laget vända och till sist vinna med 3-1. Vinsten gör att laget klättrade upp till tabellens åttondeplats.

Trelleborg inledde höstsäsongen med förlust hemma mot Utsikten. Därefter säkrades en poäng borta mot Örebro, den matchen slutade 0-0, och nu senast besegrades alltså HIF.

I den senaste omgången vaknade Henry Offia till liv genom att göra två av målen. I övrigt är det André Bohman som varit allra mest framgångsrik med sju mål på 15 matcher.

Haris Brkic, som gjorde mål i vårmötet lagen emellan, saknas då han är avstängd.

Landskrona BoIS lägger en ny händelserik vecka till handlingen. Max Mölder gör sin första match som huvudtränare och tar därmed ut sin första trupp.

I den återfinns både Samuel Kotto och Frederik Ihler. Saknas gör Philip Andersson och Alec Brandt Erlandsson sedan tidigare. Tyvärr kan vi lägga till Erik Hedequist i det sällskapet. Mittbacken landade snett på en träning i veckan, ådrog sig en spricka i underbenet och beräknas vara borta i upp till tre månader. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelous, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.  

Efter en lite tyngre period ser vi söndagens derby som ett utmärkt tillfälle att studsa tillbaka. Vi hoppas på stark support från alla randiga tillresta och av vi sedan reser hem i riktning mot Landskrona med tre BoIS-poäng.

För den som tänker stötta våra ränder på plats är det förköp som gäller. Följ länken för mer info.

https://trelleborgsff.ebiljett.nu/Tickets/Choose/182?S=0

För den som önskar stötta BoIS framför apparaterna är det Discovery+ som gäller.

Framåt BoIS!!