Landskrona BoIS tog en lika viktig som välförtjänt seger i Skånederbyt borta mot Trelleborgs FF. Randigt vann med 3-0 på Vångavallen och fundamentet till segern lades under de första 20 minuterna då samtliga mål producerades. En helt otrolig start som verkligen gladde den starka, tillresta BoIS-skaran.

Gästande BoIS kom ut likt en bisvärm och redan efter fem minuter gav den översköljande strategin utdelning. Adam Egnell plockade upp bollen efter sviterna av en hörna. Strax utanför straffområdet slog han ett väl avvägt inlägg som landade hos Melker Jonsson vid den bortre stolpen.

Försvararen tog emot bollen och avslutade sedan behärskat framför BoIS-klacken.

Det skulle inte dröja länge innan BoIS spädde på ledningen. Ousmane Diawara var vaksam och utnyttjade ett slarv i TFF-försvaret. Istället för att bli fri revs anfallaren ner och domaren blåste för straff. Den var det inget att orda kring men i samma situation blev TFF-backen dessutom utvisad.

Kofi Asare var iskall från straffpunkten och med 2-0 i ryggen samt en man mer på banan kunde BoIS uppvisa stora delar av sitt väldiga register.

Ytterligare ett mål skulle göras och denna gång var det Diawaras tur att skriva in sig i målprotokollet. David Edvardsson hittade till anfallare som vände upp och sedan avslutade strax utanför straffområdet. Ett mycket välplacerat sådant som smet in strax till vänster om TFF-målvaktens vänstra stolpe.

Landskrona hade full kontroll under resten av halvleken och styrde handlingen till fullo. TFF försökte komma tillbaka genom fasta situationer, vilket laget är dokumenterat duktiga på, men vid de få tillfällen de lyckades få till en sådan var BoIS fullt påkopplade.

Randig tremålsledning i paus.

Direkt i andra halvlek inträffade en situation som kunde ha inneburit en förändring av matchbilden. Samuel Kotto åkte på sin andra varning och visades därmed ut.

Med lika många spelare på plan jämnades spelet ut men BoIS, som var väldigt noggranna, fortsatte att kontrollera matchbilden. Laget var också närmast att göra mål genom Emil Lindman, efter ett mycket fint förarbete av Robin Dzabic, men hans avslut lyckades inte bättre än att hamna utanför målramen.

I slutet av matchen fick TFF ett gyllene tillfälle att reducera då laget träffade stolpen två gånger i samma situation.

Strax därefter blåste domaren av matchen och vilda randiga glädjescener utspelades över hela Vångavallen, från nere på innerplan till mer eller mindre samtliga läktarsektioner.

En efterlängtad seger som gör att BoIS tar ett kliv uppåt i den löjligt jämna tabellen. Också en styrkedemonstration som tydligt påtalar vilken grundkapacitet som ryms i den här randiga upplagan.

Detta var också Max Mölders första match som huvudtränare för Landskrona BoIS och man kan ju glatt konstatera att han fick en drömstart på det nya uppdraget.

Nästa match spelas hemma i Landskrona. Östersunds FK kommer till IP på lördag eftermiddag, avspark 15:00 och vi hoppas att våra randiga supportrar sluter upp och ger laget en extra skjuts mot tre nya färska poäng.

Biljett:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/75?S=0

Vi önskar också gratulera våra två debutanter, Samuel Kotto och Frederik Ihler som gjorde sina första insatser i BoIS-tröjan.

Avslutningsvis önskar vi också skicka ett rungande stort tack till alla tillresta som skapade en riktigt fin ljudkuliss under hela matchen. Ett mycket uppskattat stöd som garanterat var bidragande till gårdagens randiga framgång. Tack!!