Dam

Våra damer har verkligen tagit hösten med storm. Tre segrar och ett kryss mot serieledarna har inneburit att laget skjutit som ett spjut upp i tabellen. Vi tog ett snack med huvudtränare Henrik Albertsson om matcherna och resten av säsongen.

Härlig start på hösten. Tre segrar och ett kryss efter uppehållet. Fem raka matcher som obesegrade med vårens sista match. Hur ser du på prestationerna under hösten?

– Prestationerna har varit väldigt bra. Vi har varit bollförande i merparten av matcherna och har drivit på tempot i matcherna. Givetvis har vi haft några dippar men överlag en väldigt bra höst såhär långt.

Efter en tyngre säsongsstart har vi nu verkligen fått fart under sulorna. Vilken är den stora skillnaden?

– Den stora skillnaden är att vi har spelat ihop oss, hittat rollerna på planen och framförallt byggt relationer på planen. Utöver det har vi haft ett litet större numerär på träningarna under hösten än vad vi hade under våren vilket har gett oss bättre förutsättningar på träningsplanen.

Det har trillat in ytterligare några nyförvärv sedan i somras. Vad är det för spelare och vilka positioner?

– Det stämmer. Julia Svegin, ytterback från Dösjebro IF.

– Julia Paulsson, mittback från Glumslöv.

– Sara Hansson, anfallare från Glumslöv.

– Anna Lundkvist, ytter från Dösjebro IF.

Fem matcher återstår av säsongen. Hur ser du på avslutningen?

– Det är 5 tuffa matcher kvar mot lag som vi spelade väldigt jämnt mot i våras och det är kommer säkerligen bli tuffa matcher även nu men vi ska se till att fortsätta på den inslagna vägen och göra bra prestationer så hoppas vi att det kan generera en bra poängskörd.

Vad är en rimlig målsättning?

– Utifrån läget där vi befinner oss idag så är givetvis målsättningen att knipa tredjeplatsen som vi har i egna händer efter Hallands förlust mot Furulund. Men det kommer såklart krävas ett ordentligt jobb för knipa den!

Den första av de fem är Råå IF på bortaplan, på söndag. Hur ser du på den uppgiften?

– Det blir en spännande uppgift, Råå har precis som vi plockat in lite spelare i somras och har inlett hösten väldigt imponerande. Det blir en tuff nöt att knäcka men vi känns väl förberedda inför den uppgiften.

Vi tackar Henrik för pratstunden önskar laget stort lycka till med resten av säsongen.