Dam

I morgon eftermiddag går damernas säsong i mål. Laget avslutar på bortaplan, på Rydebäcks konstgräsplan, och för motståndet står serietvåan Fortuna FF. Avspark 16:00.

Det är tuffast tänkbara motstånd då det är höstens två formstarkaste lag som möter varandra. Fortuna går in i matchen med sex raka segrar. Dessutom är det idel storvinster man staplat på hög.

Senast besegrades Kullabygden på bortaplan med 4-0. I laget återfinns seriens skytteligaledare, Emmie Persson. Hon har gjort mäkta imponerande 24 mål på 17 matcher. Tre fler än Alicia Järnhälls 21 baljor. Dessutom har Fortuna plockat in meriterande Marielle Karlsson och hon har inte gjort någon besviken med sina nio mål på sex omgångar.

Två offensiva hot som BoIS-försvaret behöver hantera.

Våra ränder hoppas så klart avsluta den fantastiska hösten med en ny gedigen prestation. Tredjeplatsen är säkrad men att gå in i vintern med en näst intill optimalt genomförd höstsäsong hade värmt lite extra.

Fortuna har också en liten chans på seriesegern och att ge dem en rejäl match är så klart vår skyldighet.

Huvudtränare Henrik Albertsson om säsongsavslutningen

Vi har haft en väldigt bra höstsäsong och är väldigt måna om att avsluta på den nivån också. Kul att det avslutas med de två starkaste ”höstlagen”. Vi hoppas många tar sig till Rydebäck för att se årets sista tävlingsmatch.

Vi önskar laget stort lycka till.