Dam

Säsongen är avslutad och BoIS slutade på en imponerande tredjeplats. Vi tog ett snack med damernas huvudtränare, Henrik Albertsson.

När du reflekterar kring det gångna året, hur ser du på prestationen?

Utifrån förutsättningarna med en helt ny trupp och som nykomling i en tuffare division 3 än någonsin så har vi gjort en väldigt bra säsong. Målbilden har alltid varit att göra bättre och bättre prestationer vilket vi verkligen gjort.

Ditt första år som tränare i randigt. Hur har det varit?

– Först och främst har det varit väldigt roligt! Året inledde med att rekrytera spelare för att överhuvudtaget ha en trupp vilket vi lyckades med. Sen är det givetvis få förunnat att vara en del av detta laget med ambitiösa spelare som vill utvecklas och som dessutom alltid vill vinna fotbollsmatcher!

Efter en resultatmässigt lite tuffare vår gick det som på räls nu i höst. Vilka har varit de stora skillnaderna?

– Det stora skillnaderna har varit att vi har hittat relationer på planen och att vi har haft en större kontinutet i truppen. Sen har vi hittat mer rätt i spelidén vilket såklart också varit en framgångsfaktor!

Vad är du mest nöjd med från säsongen i stort?

– Mest nöjd är jag med moralen där alla spelare har gjort jobbet och sen hela hösten har varit fantastiskt bra rent spelmässigt!

Någon specifik match du vill lyfta lite extra?

– Furulund hemma är svårt att undvika, gott om folk på läktaren och en bra och välspelad fotbollsmatch. Givetvis hade det varit lite extra krydda om vi tagit 3 poäng men vi gör en prestationsmässigt väldigt bra insats!

Vilken har varit den största utmaningen?

– Den största utmaningen var i början på säsongen när vi behövde värva in spelare för att kunna få ihop det. Där har tjejerna varit till stor hjälp och bidragit med de kontakter som finns också vilket såklart underlättat, men överlag var det en stor utmaning.

-Att på kort tid få ihop en samspelt grupp där alla hittar varandra på planen. Framförallt i omgång 1-6 var det en stor utmaning och därav poängskörden.

Vi tackar laget och ledarstaben för en mycket underhållande säsong. All eloge till samtliga inblandade.