Landskrona BoIS har skrivit ett tre år långt senioravtal med Gustaf Westström som därmed är nästa spelare att gå från den randiga akademin till A-laget.

Mittbacken är ursprungligen från Bjärred men hamnade i Landskrona BoIS via en sejour i Jönköpings Södra. De senaste åren har alltså spenderats i vår akademi och där har han genomgående visat prov på egenskaper som den sportsliga ledningen nu vill fortsätta ta del av i en seniorkontext.

Gustaf har tränat med A-laget de senaste veckorna och varit en frekvent spelare i U21-laget under säsongen. Således känns övergången från ungdoms- till seniorfotboll relativt liten även fast kravbilden så klart ökar.

Billy om förstärkningen

Det är alltid extra glädjande när vi kontrakterar spelare från vår akademi, vilket är och skall fortsätta vara ett signum i Landskrona BoIS. Det är ännu ett bevis på det fina arbete vår akademichef Kalle Willstrand tillsammans med alla ledare gör samt att vägen till vårt A-lag för unga talangfulla spelare är som kortast via vår akademi.

Gustaf är ett typexempel på detta, en ambitiös spelare som är beredd att investera mycket för att maximera sin fotbollskarriär. En bra försvarsspelare som utvecklat sitt spel med boll det senaste året, där hans fina vänsterfot sticker ut. Det skall bli spännande att följa hans fortsatta utveckling

Gustaf själv ser mycket fram det stundande äventyret

Jag är riktigt glad över kontraktet och är supertaggad på att dra igång nästa säsong. Mina förväntningar i närtid är att kriga på och utvecklas varje träning och sedan ha det så bra som möjligt med killarna i laget.

Vi önskar den unga mittbacken stort lycka till i Landskrona BoIS och hoppas på många framgångsrika säsonger tillsammans.