Idag presenterade Unicoach Akademi-certifieringen för 2023. Landskrona BoIS fick tre stjärnor för sitt arbete med akademin.

Det är ingen hemlighet att akademin betyder mycket för Landskrona BoIS. Att trösklarna är låga in till herrlagets omklädningsrum ska känneteckna klubben och som lovande, ambitiös spelare i den randiga verksamheten är detta en viktig insikt som förhoppningsvis sporrar.

Akademichef Kalle Willstrand om graderingen

Certifieringen hjälper oss att utveckla och professionalisera vår akademi och vi är nöjda med de tre stjärnor som vi fått för 2023 års verksamhet. Vi har idag en verksamhet att vara stolta över, och som de senaste åren tagit stora kliv framåt. Nu siktar vi på att vässa vissa delar för att göra ett ännu bättre 2024!

Inför förra året valde SEF att göra om certifieringen. Har det blivit som man hoppats?

Certifieringen är mer omfattande nu än tidigare, men gör också att vi som klubb behöver vara ”på tårna” i hur vi bedriver en verksamhet som ska utveckla föreningen, spelarna och tränarna. Så ja, den har blivit som man hoppats!

Hur mår akademin för tillfället?

Om jag tittar på vår verksamhet idag jämfört med när jag kom hösten 2022, så har det hänt mycket. Kvaliteten på våra spelare är högre och vi har en kontinuitet på tränarsidan som vi inte haft på länge. Men vi kan och vill bli ännu bättre såklart!

Förhoppningar på säsongen?

Att vi utvecklar kvaliteten ytterligare i vår träningsmiljö, det är en förutsättning för att få fram spelare till vårt seniorlag.

Vi pratar vi gärna om prestations- och utvecklingsmål framför resultatmål, men jag vill såklart att våra äldre lag tar sig upp en serienivå för att få en så bra matchmiljö som möjligt.

Landskrona BoIS fortsätter att flytta upp talangfulla killar, senast tog Xavier Odhiambo och Gustaf Westström klivet in i herrarnas omklädningsrum, och BoIS ska erbjuda en utvecklande miljö som på riktigt ger unga förmågor chansen att uppnå sina drömmar.

Tycker du att Landskrona BoIS är på rätt spår med sin verksamhet? Att klubben gör rätt som satsar på akademin och därmed stärker banden till staden?

Ett sätt att legitimera detta arbete är att säkra ett medlemskap. Ju fler vi är som stöttar Landskrona BoIS, desto starkare blir produkten vi levererar.

Randiga tack!!!