Dam

Våra damer går nu in i sin fjärde försäsongsvecka. Laget har trummat på bra under träningarna och till helgen väntar det första ordentliga testet, nämligen försäsongspremiären.

BoIS möter Vejby IF på bortaplan. Avspark 13:00 på Vejby IP.

Vårt representationslag på damsidan har en ny huvudtränare i Christian Berglund. Med första träningsmatchen i åtanke är det läge för avstämning så vi slog Christian en signal.

Hur har inledningen på säsongen varit?

Den har varit positiv med bra fart på träningarna. Dessvärre haft lite manfall vissa tillfällen, pga sjukdom, men det är sådana tider. I stort har vi kunnat bedriva bra träningar i hög intensitet.

Vad har varit i fokus de första veckorna?

Första två veckorna jobbade vi med försvarsspelet och nu är vi inne i en period med fokus på anfallsspel. Det handlar om att våra grunder, både i försvar och anfall, ska sätta sig.

Första träningsmatchen på lördag. Vejby på bortaplan. Hur ser du på den?

Min första match som tränare för Landskrona BoIS. Likaså för många spelare som ska få visa upp sig i den randiga tröjan och det är ju alltid lite speciellt. Kommer bli väldigt spännande att se hur långt vi kommit med det vi fokuserat på.

Vad vill du ha ut av matchen?

Som alltid vill vi vinna men det primära är att identifiera var vi befinner oss samt att vi förstått hur vi ska agera, både offensivt och defensivt. Att känna att grunderna börjar sätta sig. Att spela 11 mot 11 blir dessutom något hela annat än det vi bedriver på träningsplan.

Vi möter GIF Nike i seriepremiären. Hur ser du på den matchen?

Två månader kvar så det är en bit bort. Intressant serie att hamna i och det är nog ett gäng lag som kommer göra upp om seriesegern men fokus för egen del är på här och nu.

Avspark 13:00 på lördag och om matchen ligger det så klart läsning på hemsidan senare i veckan.