I morgon spelar våra herrar säsongens tredje träningsmatch. Den första på bortaplan då laget reser till Bravida Arena, på Hisingen, där seriekonkurrenten Utsiktens BK slagit ner sina pålar. Avspark 14:00.

Matchen sänds via Spiideo och kostar 39 kronor att köpa. Länk till matchen publiceras på vår hemsida imorgon förmiddag.

BoIS har resultatmässigt inte fått någon vidare start på säsongen. Den senaste matchen, hemma mot Sönderjyske, slutade med förlust 2-7 och det var framför allt den inledande halvtimmen som lade grunden till de stora siffrorna.

Nederlaget har analyserats och lärdomarna kommer förhoppningsvis bringa nytta framöver. Nu är det nytt motstånd och naturligtvis är vår gemensamma ambition att sätta en betydligt bättre insats uppe i Göteborg.

Morgondagens motstånd är däremot ingen enkel nöt att knäcka. Utsikten slutade på allsvensk kvalplats förra säsongen, där BP visade sig vara några nummer för stora, och det är klart att man går för ny topplacering även denna säsong.

Huvudtränare Bosko Orovic har fått se rätt stor rörelse i sin spelartrupp. Fjolårets stora målskytt, Lucas Hedlund, har lämnat för utlandet. Även William Milovanovic, Wilhelm Nilsson och Edin Hamidovic är spelare som valt andra klubbadresser.

På pluskontot hittas gott om spelare med Superettan-rutin. Robon Book och Malkom Moenza har anslutit från Jönköpings Södra och i dagarna stod det klart att Lucas Lima hämtas in på lån från norska Fredriksstad.

Fjolårets två matcher lagen emellan slutade med BoIS-förlust så det finns så klart lite revansch att utkräva.

Först och främst handlar det om att prestera på en önskvärd nivå och med två veckor kvar till säsongens första tävlingsmatch börjar det faktiskt dels dra ihop sig, dels bli upp till spelarna att avisera intresse för att starta borta mot BP i Svenska Cupen.

BoIS reser norröver med näst intill full trupp. Bara Amr Kaddoura saknas. Han är tillbaka i Landskrona men tränar gym i helgen och är sedan i full träning från och med måndag. Även Erik Hedenquist saknas men ska förhoppningsvis vara tillbaka för fullt nästa vecka.

Trupp: Hampus Pauli, Svante Hildeman, Rassa Rahmani, Gustaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, David Edvardsson, Max´med Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare

Huvudtränare Max Mölder inför matchen

Lärdomar från senaste matchen mot Sönderjyske?

Framför allt några saker. Ett, den kanske svåraste, är eget beslutsfattande när de sätter sin press. Den är intensiv, kommunikativ och fysisk tuff men samtidigt skulle vi kunna slå av den genom hyfsat enkla tillvägagångssätt. Det har vi tittat på.

En annan lärdom, kopplat till ovan, är att hela tiden utmana varandra. Både i träning och tävling. Måste hela tiden våga bli bättre och det blir man genom att utmanas.

Avslutningsvis har vi runt egen box justerat några principer, för att testa om det kan ge önskvärt utslag. Vi vill minimera antalet skapade chanser mot oss.

Vad är Utsikten för typ av motstånd?

Ett mansorienterat lag som är väldigt intensiva och har mycket fysik i sin press. Vågar kliva ordentligt. Ju närmre mål de kommer, desto mer effektiva blir det. Ett lag som både kan spela genom linjer och slå längre, lite beroende på motstånd. Ett bra lag och en seriekollega som gjorde det bra förra säsongen.  

Hur är det att möta en seriekonkurrent?

I träningsmatch är det förvisso roligare att möta lag man inte brukar ställas mot men sen blir det alltid lite mer prestige mot en kollega. Inget vi funderar jättemycket på, fokuserar på att hitta sätt som gör att vi vinner matchen.

Vilka är dina förväntningar på matchen?

Att det syns att vi dragit lärdomar av förlusten mot Sönderjyske samtidigt som det också tydliggörs att vi hela tiden tar steg i relationer i de olika skeendena i matchen. Jag tror inte att allt kommer vara perfekt mot Utsikten men att vi i alla fall tar steg mot perfektionen vecka efter vecka.

Avspark 14:00 på Bravida Arena.

Framåt BoIS!