Dam

I morgon eftermiddag är det dags för säsongens första träningsmatch hemma på Landskrona IP för våra damer. Avspark 14:00 och för motståndet svarar BK Astrio.

BoIS spelade försäsongens första batalj förra helgen, borta mot Vejby IF. En match som slutade lika på noll och detta var ett resultat som speglade matchbilden tämligen väl.

Randigt, som tränat mycket försvarsspel under inledningen av året, höll tätt bakåt men kom inte upp i normal standard rent offensivt. De yttre omständigheterna spelade en stor roll

Nya giv i morgon då halländska BK Astrio alltså kommer till Skåne. Astrio spelar till vardags, liksom Landskrona BoIS, i division 3 och detta efter en tung fjolårssäsong i tvåan som slutade med degradering.

Laget spelade kryss i försäsongspremiären och förlorade senast, borta mot Hittarps IK, med 2-4. Det är alltid extra inspirerande att möta ett lag från samma division, om än inte i samma serie, och vi hoppas att BoIS kan få till en riktigt bra prestation.

Christian Berglund inför matchen

Lärdomar från matchen mot Vejby?

Svåra förutsättningar med blåst, badbollar och en del spelare borta. Sådant vi inte kunde påverka som gjorde det väldigt svårspelat.

Framåt behöver vi få upp tempot i passningsspelet och vara mer aktiva. Samtidigt gjorde vi mycket bra, både inställning och attityd var väldigt imponerande.

Vad har laget jobbat på under träningsveckan?

Att få upp tempo och intensitet på lite större ytor. Varit en del smålagsspel tidigare men denna vecka har vi tränat större ytor så att vi börjar bli bekväma med basic saker som appliceras på större plan. Passningsytor och bättre tryck på bollen med mera.

Vad är Astrio för typ av motstånd?

Ett div 3-lag som åkte ur division 2 förra året. Typ det vi har koll på. Spelade 0-0 i premiären och förlorade senast. Ett ungt lag med många talanger men svårt att veta mer exakt vad det innebär. Vi ska försöka utnyttja vår rutin.

Vilka är dina förväntningar på matchen?

Att vi ska komma närmare den nivå vi behöver ha i seriespelet. Vill se ett kreativt lag som verkligen vågar testa och utmana sig själva. Främst i offensiven och sen att vi är lika solida bakåt som mot Vejby. Stänga attraktiva ytor för motståndarna så att de inte ska kunna skapa något.

Avspark 14:00 på Landskrona IP, fri entré som vanligt.

Framåt randigt!!