Dam

Efter två veckors speluppehåll är det i morgon söndag dags för damernas första tävlingsmatch denna säsong. DM-gruppspelet tar nämligen vid och i den första omgången väntar Stattena IF på bortaplan.

Avspark 13:30 på Olympiafältet i Helsingborg.

Stattena har en minst sagt anrik historik med allsvenskt spel i modern tid. Glorian har dock falnat en hel del och numera är det lägre nivåer som gäller för det blåvita laget. Denna säsong är det division 4 som gäller och den allsvenska tillvaron känns alltmer avlägsen.

Fjolårets interna skyttedrottning, Tindra Jacobsson Fredell, gjorde nio mål 2023 men verkar inte längre vara kvar i laget. Ett stort avbräck så klart.

Inför DM-premiären har Stattena spelat en träningsmatch, mot Kvarnby från Malmö. Den förlorade Stattena med 0-3 så anfallsspelet verkar inte riktigt ha lossnat.

Landskrona BoIS genrep mot Borgeby ställdes dessvärre in, detta då motståndarna inte fick ihop tillräckligt med spelare, men laget har tränat på bra under veckan och kommer ändå väl förberedda till DM-gruppspelet.

Utöver Stattena ingår Södra Sandby och Hörby i gruppen och det är klart att vi satsar på avancemang.

Division 3-premiären är snart bara en månad bort och att nu få kontinuerligt med matcher är så klart ytterst välkommet inför upptakten.

Fullt fokus Stattena som gäller, avspark 13:30 som sagt och vi önskar våra randiga damer stort lycka till.