Dam

I morgon kväll hälsar vi er välkomna till damernas hemmapremiär. Billesholms IK kommer till Landskrona IP, avspark 19:00 inne på A-plan, och till matchen är det fri entré.

Billesholm är nykomling efter en urstark fjolårssäsong som slutade med serieseger i överlägsen stil. 16 segrar, tre kryss och blott en förlust är så klart siffror värdig en tabelletta.

Laget krossade dessutom 100 målsspärren med bred marginal. Hela 116 baljor producerades och av dessa gjorde Elsa Andersson 20, Ronja Kindblad 19 och Stina Holm Edholm 15 mål. Av dessa fanns bara Stina Holm Andersson med i truppen i premiären.

Den slutade i moll då Lödde, på Hedvalla i Bjuv, vann med hela 4-0. En tuff inledning på det nya äventyret för Billesholm som säkerligen kommer till IP fulla av revanschlusta.

Landskrona BoIS fick en drömstart i premiären genom att bortabesegra GIF Nike med stabila 3-0. Däremot blev det respass ur DM efter en tung förlust, borta mot Staffanstorp, där det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Aldrig roligt att förlora på det viset men att kunna stå upp så väl mot ett lag från en högre serie tillskjuter så klart självförtroende.

Nu är det första seriematchen hemma i Landskrona och naturligtvis är vår ambition och attityd att göra IP till en ointaglig bort för våra motståndare. Den målbilden börjar alltså i morgon kväll och vi hoppas så klart att laget får ett starkt randigt stöd i himmapremiären.

Avspark 19:00!

Nytt för i år är att vi kommer sända damernas hemmamatcher. Det tillkommer en avgift på 49 kronor och länk till matchen hittas här:

Framåt BoIS!